H A. Muntz Annemarie Πρόεδρος της Ciett

Η Annemarie Muntz, Διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της Randstad Holding nv εξελέγη νέα Πρόεδρος της Ciett, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπηρεσιών Απασχόλησης, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στις Βρυξέλλες. Η Annemarie Muntz λαμβάνει τη σκυτάλη από τον Fred van Haasteren, ο οποίος διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Κοινωνικών & Γενικών Υποθέσεων της Randstad μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 2011.

Σε συμφωνία με την αποστολή της ‘shaping the world of work’, η Randstad αποδίδει μεγάλη σημασία στη λειτουργία ισχυρών κλαδικών ομοσπονδιών. Υπάρχει σαφής ανάγκη για πιο ενεργή και παρεμβατική προσέγγιση των πολιτικών που αφορούν στην αγορά εργασίας, με στόχο να αντιμετωπιστούν όσοι από τους ισχύοντες περιορισμούς του κλάδου των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης είναι αναιτιολόγητοι. Προκειμένου οι επιχειρήσεις, και βεβαίως οι οικονομίες, να παραμείνουν καινοτόμες και ανταγωνιστικές στο σημερινό περιβάλλον, η ευελιξία -και, ως εκ τούτου, η ευέλικτη αγορά εργασίας- είναι επιτακτική ανάγκη. Το ευέλικτο Ανθρώπινο Δυναμικό έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η Annemarie Muntz σχολίασε σχετικά: «Βλέπουμε έναν νέο εργασιακό κόσμο να αναδύεται, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό και είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θα προσεγγίσουμε αυτή την αλλαγή. Υπάρχει πληθώρα ερευνών, οι οποίες αποδεικνύουν τη θετική επίδραση του προσωρινού Ανθρώπινου Δυναμικού στην αγορά εργασίας, αλλά και σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να προωθήσουμε ταυτόχρονα τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων μερών, αυτό σημαίνει: να δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης για τους ανθρώπους και να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ένα βιώσιμο μέλλον “.