Γ. Βοτσαρίδης: Τα σχέδια της Interlife για την επόμενη πενταετία

Σε στέρεες βάσεις συνεχίζει την πορεία της η Interlife Ασφαλιστική και το 2014. Στο στρατηγικό σχεδιασμό της τα επόμενα χρόνια θα εστιάσει μεταξύ άλλων στην συνετή διαχείριση των κεφαλαίων της, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της και την αύξηση πάνω από 70% των ιδίων κεφαλαίων της ως αποτέλεσμα κερδοφορίας. Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους επιβεβαίωσαν την πολιτική ανάπτυξης της εταιρείας καθώς όπως αναφέρει στο iw ο κ. Γιάννης Βοτσαρίδης  «κατέγραψε σημαντικές αυξήσεις στο σύνολο των οικονομικών της μεγεθών στο α’ εξάμηνο του 2013, ενώ απέδωσε υψηλό μέρισμα στους μετόχους της για τη χρήση του 2012».  

iw? Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το μέλλον της αγοράς την επόμενη πενταετία;

Γ.Β.: Με την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα θα ήταν ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο να κάνει κανείς, όχι προβλέψεις πενταετίας, αλλά ούτε καν για την επόμενη χρονιά. Οι εξελίξεις  στην Ασφαλιστική Αγορά θα εξαρτηθούν απόλυτα, αφενός από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη και διεθνώς.
Πάντως, ειδικότερα για τη χώρα μας, ο Ασφαλιστικός χώρος έχει καλές προοπτικές (εφόσον η οικονομία όπως είπαμε παραπάνω ανακάμψει), δεδομένου ότι ο δείκτης ασφαλιστικής κάλυψης στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, τα περιθώρια ανόδου είναι μεγάλα.

iw? Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σας για το μέλλον;

Γ.Β.: Το πλάνο και οι στόχοι της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. για την επόμενη πενταετία διαμορφώνονται πάνω στους εξής άξονες:

- Συνετή διαχείριση των κεφαλαίων της εταιρίας με ελαχιστοποίηση των κινδύνων
- Σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες
- Αύξηση της απασχόλησης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
- Αύξηση της ικανοποίησης πελατών και υψηλή φερεγγυότητα
- Διατήρηση υψηλής ρευστότητας
- Αύξηση πάνω από 70% των ιδίων κεφαλαίων ως αποτέλεσμα της κερδοφορίας
- Άνοδος των Ιδίων Κεφαλαίων πάνω από 60% του Τζίρου
- Αύξηση των επενδύσεων πάνω από 180% του κύκλου εργασιών και το 140% των αποθεμάτων
- Συνέχιση των δράσεων Ε.Κ.Ε., επιβεβαιώνοντας την αρχή μας :
«Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος»

iw? Πώς κύλησε το 2013 για την εταιρεία σας και την αγορά;

Γ.Β.: Η Interlife Ασφαλιστική κατέγραψε σημαντικές αυξήσεις στο σύνολο των οικονομικών της μεγεθών στο α’ εξάμηνο του 2013, ενώ απέδωσε υψηλό μέρισμα στους μετόχους της για τη χρήση του 2012. 

Αναλυτικά, παρά τη μείωση κατά 11% που κατέγραψε ο Ασφαλιστικός Κλάδος στην Ελλάδα την ίδια χρονική περίοδο, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα της Interlife αυξήθηκαν κατά 12,52% φτάνοντας στα 26,40 εκατ. ευρώ έναντι 23,47 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.  Αντίστοιχα, τα Κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,57εκατ. ευρώ και τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 30,88 εκατ. ευρώ. (αύξηση 10,71%) σε σχέση με την 31/12/12, μετά τη – διανομή καθαρού (μετά φόρων) Μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή -που αντιστοιχεί σε απόδοση άνω του 10%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη, το Ενεργητικό αυξήθηκε κατά 13,22% φτάνοντας τα 118,66 εκατ. ευρώ, το σύνολο των Επενδύσεων ανήλθε στα 93,65 εκατ. ευρώ, (9,62 %) ενώ αύξηση 11,20% σημειώθηκε και στα Αποθέματα της εταιρίας τα οποία διαμορφώθηκαν στα 77,73 εκατ. ευρώ σε σχέση με το κλείσιμο του 2012.

Τέλος ο Δείκτης Φερεγγυότητας ανήλθε στο 3,84, βελτιωμένος κατά 17,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ άνοδος  σημειώθηκε και στην ενδοεταιρική Απασχόληση με τον αριθμό του προσωπικού να αυξάνεται αντίστοιχα κατά 2%.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο αφιέρωμα “Διέξοδο ανάπτυξης σε Σύνταξη και Υγεία διαβλέπουν οι ασφαλιστικές”  του περιοδικού Insurance World, Δεκέμβριος 2013-Ιανουάριος 2014.