Pilates στο σπίτι… με αντικείμενα που έχουμε

 

Aπό τη Μάντυ Περσάκη, Pilates Instructor

Επιστρέψαμε από τις διακοπές και ξαναμπαίνουμε, σιγά σιγά, στην καθημερινή μας χειμερινή ρουτίνα. Καθώς όμως οι υποχρεώσεις αυξάνονται, μειώνεται, όπως είναι φυσικό, ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Αν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, δεν έχουμε όρεξη να βγούμε από το σπίτι, δεν χρειάζεται να χάσουμε την προπόνησή μας. Με 10 απλές ασκήσεις, μπορούμε να γυμναστούμε από την άνεση του σαλονιού μας, με απλά αντικείμενα που βρίσκουμε σε κάθε σπίτι.

Άσκηση 1 (με ένα μαξιλάρι)

Καθόμαστε στο στρώμα και τοποθετούμε το μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά μας, έχοντας λυγισμένα τα πόδια. Εκπνέοντας για 1 λεπτό, κάνουμε μικρές πιέσεις στο μαξιλάρι με τα γόνατα κρατώντας ίσια την πλάτη. Επαναλαμβάνουμε για 1 λεπτό.

Άσκηση 2 (με ένα μαξιλάρι)

Σε εδραία θέση, κρατάμε το μαξιλάρι μπροστά από το στήθος μας και εκπνέοντας κάνουμε μικρές πιέσεις κρατώντας ίσια την πλάτη μας. Επαναλαμβάνουμε για 1 λεπτό. 

Άσκηση 3 (με ένα σκαμπό)

Ξαπλώνουμε στο στρώμα ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα (περίπου 90 μοίρες) πάνω σε ένα σκαμπό. Με την εκπνοή πατάμε τα πόδια μας γερά στο σκαμπό και σηκώνουμε ψηλά τη λεκάνη. Επαναλαμβάνουμε για 1 λεπτό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ