Coface: Ένα δυναμικό ξεκίνημα και 2 σημεία προσοχής

Αυξημένα καθαρά έσοδα κατά 10%, στα 142,3 εκατ. ευρώ και Solvency Ratio στο 195% παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2024 η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Coface.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2024 η ασφαλιστική εταιρεία κατέγραψε επίσης ενοποιημένο κύκλο εργασιών 923 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά -3,1% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία .

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, τα ασφάλιστρα πιστώσεων μειώθηκαν κατά -5,3%, κυρίως λόγω της μείωσης του πληθωρισμού και της απουσίας ανάκαμψης στις δραστηριότητες των πελατών. Η διατήρηση πελατών παραμένει σε υψηλά ποσοστά, στο 92,8%, αν και μειωμένη σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το εκτιμώμενο solvency ratio βρίσκεται στο 195%, αρκετά πάνω από τον στόχο (155%-175%), ενώ ο δείκτης καθαρών ζημιών διαμορφώθηκε στ στο 35,0%, βελτιωμένος κατά 5,3 μονάδες.

Μεταξύ άλλων, ο Xavier Durand, Διευθύνων Σύμβουλος της Coface, σχολίασε:

“Τα αποτελέσματά μας αντικατοπτρίζουν την πειθαρχημένη εκτέλεση της στρατηγικής μας και ένα οικονομικό περιβάλλον που παραμένει υποτονικό. Η συνεχιζόμενη πτώση του πληθωρισμού και η έλλειψη ανάκαμψης στις δραστηριότητες των πελατών μας αντικατοπτρίζονται στη μείωση των ασφαλιστικών μας εσόδων κατά 5,3%.
Σύμφωνα με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, τα έσοδα από τις υπηρεσίες μας (πληροφοριακές υπηρεσίες, είσπραξη χρεών) κατέγραψαν για άλλη μια φορά διψήφια αύξηση, περιορίζοντας τη μείωση του συνολικού τζίρου μας στο 3,1%.

Ο combined ratio μας ήταν ανθεκτικός, στο 63,4%, ένα εξαιρετικό επίπεδο, λόγω της επιτυχημένης στρατηγικής μας στη διαχείριση κινδύνου. Επωφεληθήκαμε από την προηγούμενη άνοδο των επιτοκίων για να καταγράψουμε αύξηση των χρηματοοικονομικών εσόδων”.