ΤτΕ: Οριστικοποίηση των οκτώ ομάδων εργασίας για τη Solvency II

Χωρίς αναστολές συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την προσπάθεια για την προσαρμογή του ασφαλιστικού κλάδου γα την προσαρμογή στο Solvency II, με την οριστικοποίηση των ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν την προετοιμασία των εταιρειών. 

Η οριστικοποίηση των μελών των οκτώ ομάδων εργασίας σε συνδυασμό με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για την παραγωγή έργου, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της εποπτικής αρχής για την έγκαιρη προσαρμογή των εταιρειών και απομακρύνει κάθε σκέψη για χαλάρωση της προσπάθειας προσαρμογής, που συντηρείται από μερίδα των εταιρειών.

Σύμφωνα με την επιστολή που έχει αποστείλει η ΤτΕ, η οποία υπογράφεται από την υποδιευθύντρια της Τράπεζας κ. Σ. Αδαμοπούλου, η 31η Δεκεμβρίου ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση της πρώτης αναφοράς της Ομάδας Συντονισμού, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε ο αναλογιστής και επίκουρος καθηγητής του Οικονομιού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Ζυμπίδης

Οι αρμοδιότητες των οκτώ ομάδων εργασίας είναι η οριστικοποίηση των Πινάκων Νοσηρότητας, Θνησιμότητας, των Στοιχείων της Αγοράς Ασφαλίσεων Ζημιών, του Κινδύνου Υγείας, του Σεισμού, των Χρηματοοικονομικών Εγγυήσεων, του Πιστωτικού Κινδύνου και της Μακροβιότητας.

Η οργάνωση της προετοιμασίας θα πρέπει να γίνει στην πρώτη συνάντηση των μελών κάθε ομάδας εργασίας, προκειμένου έως τις 31 Δεκεμβρίου να έχει εκδοθεί η πρώτη επίσημη αναφορά της Ομάδας Συντονισμού με το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων, τη στοχοθεσία και τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του έργου τους σε διάστημα δύο ετών, δηλαδή έως το τέλος του 2014. Πρόκειται για το ανώτατο όριο, που έχει οριστεί στο πλαίσιο της απόφασης για την προσαρμογή στο Solvency II από το 2015.