ΣΕΣΑΕ: «Διαφάνεια στις συναλλαγές ασφαλιζομένων και αποζημιουμένων»

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση στελεχών πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC” η δεύτερη εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών από τον κύκλο εκδηλώσεων «Διαφάνεια στην Ασφαλιστική Αγορά», με αντικείμενο τη «Διαφάνεια στις συναλλαγές ασφαλιζομένων και αποζημιουμένων».

Εισηγητές στη συγκεκριμένη ενότητα ήταν :
• Ο κ. Γεώργιος Στεργίου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή.
• Ο κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ»
• Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας “METLIFE ALICO”
• Η κα Άλκηστις Χριστοφίλου, Εταίρος του Δικηγορικού Γραφείου «Ι. Κ. Ρόκας & Συνεργάτες»
• Η κα Εύα Βαρουχάκη, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. 

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και τη συζήτηση ο κ. Γιάννης Λινός ανέφερε ότι οι Ο κ. Δ. Μαζαράκης, η κ. Ε. Βαρουχάκη, ο κ. Γ. Στεργίου, ο κ. Ι. Λινός, η κ. Α. Χριστοφίλου και ο κ. Κ. Μπερτσιάςασφαλιστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν βήματα προσέγγισης του καταναλωτή για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του, δίνοντάς του πρώτες αυτές απτά δείγματα καλής θέλησης, όπως η απλή γλώσσα των ασφαλιστηρίων, η απλοποίηση των συναλλαγών και η προσιτή σε αυτόν διαδικασία υποβολής και εξέτασης των παραπόνων του. Με τον τρόπο αυτό αφενός ενισχύεται η διαφάνεια στην επικοινωνία μεταξύ ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιριών και αφετέρου η ασφαλιστική αγορά αναδεικνύει την κοινωνική υπευθυνότητα και την επιχειρηματική της ωριμότητα.   

Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες οι Εταιρίες “AON BENFIELD” & “MAPFRE ASISTENCIA”, ως Χρυσοί Χορηγοί, η Ασφαλιστική Εταιρία “AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”, ως Χορηγός και η Εταρία “CARGLASS”, ως Υποστηρικτής.