back to top
26.4 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές σε αγαστή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) ξεκίνησαν μια σειρά δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, με στόχο την ανάπτυξη ενός ανοιχτού, διαφανούς διαλόγου μεταξύ των νέων στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η απαρχή της συνεργασίας έγινε στις 30 Μαΐου όταν η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΚΝ, Anya Suprunenko, μίλησε στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe στο Ελσίνκι. Η ίδια σχολίασε σχετικά πως «οι νέοι συχνά δυσκολεύονται να διατυπώσουν τις απαιτήσεις τους απέναντι στον ασφαλιστικό κλάδο. Δεν γνωρίζουν αρκετά, είναι πολύ περίπλοκο και η γλώσσα δεν είναι φιλική προς τους νέους. Αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε οι νέοι να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους. Το ΕΚΝ είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Insurance Europe: χρειαζόμαστε περισσότερες συνεργασίες αυτού του είδους, για την ευαισθητοποίηση και τη γνώση».

- Advertisement -

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 100ής Διεθνούς Συνόδου του ΕΚΝ στη Θεσσαλονίκη, ο Olav Jones, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Insurance Europe είπε κατά την ομιλία του: «Η ασφάλιση έχει σημασία για όλους μας, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να εξηγηθεί πώς λειτουργεί. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που η Insurance Europe και η ΕΥΠ συνεργάζονται. Ανυπομονούμε να διεξαγάγουμε συζητήσεις για να εξηγήσουμε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση και να ακούσουμε πώς ο κλάδος μπορεί να καλύψει ακόμη καλύτερα τις ανάγκες των νέων και της ευρύτερης κοινωνίας».

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης θέσης του ΕΚΝ για τις συντάξεις στην Ευρώπη κατά τις διεθνείς συνεδριάσεις της στη Θεσσαλονίκη το 2024 και στη Χάγη το 2025. Άλλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και μια πανευρωπαϊκή έρευνα νέων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με ασφαλιστές και επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις οικονομικές προοπτικές, τα μεταρρυθμιστικά σχέδια και την επίτευξη στόχων σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον

Μήνας Alzheimer στο Ίδρυμα Γουλανδρή: Μια ατζέντα που αφορά την ασφαλιστική αγορά

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αφιερώνει τον μήνα Σεπτέμβριο στη νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση - Δείτε τις δραστηριότητες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)