Ηλ. Γεωργουλέας: H τεράστια διαφορά των δικών μας Α/Κ, ο μηδενικός φορολογικός συνελεστής

Ομιλία – παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Ηλίας Γεωργουλέας, Ιδρυτής Ομίλου Global Money Managers Ltd & Διευθύνων Σύμβουλος Επενδυτικού Ομίλου Global Group SA, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 17th Insurance Conference.

Ξεκίνησε αναφέροντας: “Είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας βοηθήσω να δείτε πώς να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια σε συνδυασμό με ασφαλιστικά προϊόντα. Ο όμιλος αποτελείται 3 εταιρείεας, μια εταιρεία ακίνητης περιουσίας και δύο ΑΕΔΑΚ, με διαχείριση πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Όραμά μας είναι να φτάσουμε τα Αμοιβαία Κεφάλαια και στον πιο μικρό επενδυτή. Ο όμιλος διαθέτει 3.000 επενδυτές και μετόχους, ενώ με την εξαγορά της Global Wealth έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέα Α/Κ που θα επενδύσουν στην αγορά ακινήτων. Είμαστε η πιο παλιά εταιρεία Α/Κ στην Κύπρο. Η κυπριακή αγορά υπερέχει της ελληνικής διότι πέραν της κλασικής μορφής εναλλακτικών Α/Κ επενδύουν και σε μετοχές, ομόλογα και διαθέτουν μεγάλη αγορά Α/Κ.

Στη Ν/Α Ευρώπη ξεχωρίζουμε για τα tailor made fund μας που δίνουν τη δυνατότητα σε μια εταιρεία να δημιουργήσει ένα Α/Κ στο όνομά της, χωρίς να έχει ΑΕΔΑΚ, στο οποίο μπορούν συνεργάτες και πελάτες να επωφελούνται από τις αποδόσεις τους.

Αναφορικά με τα οφέλη που παρέχει ο όμιλος, ο κ. Γεωργουλέας είπε ότι “η τεράστια διαφορά των δικών μας Α/Κ, είναι ο μηδενικός φορολογικός συνελεστής”.

Ο Κ. Γεωργουλέας έδωσε το παράδειγμα ενεργού κεφαλαίου της AstroBank. “Μέσα σε ένα μήνα έχουν μαζευτεί 10 εκατ. ευρώ το target maturity διανέμει μέρισμα 3,5% τον χρόνο, τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών διανέμουν 5,5% στη διετία” είπε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο μοναδικό Α/Κ το Green Energy Fynd με σταθερό μέρισμα 5% που όπως είπε, είναι το μοναδικο που συμμορφώνεται με το άρθρο 9 του SFDR.

“Σεβόμενο το περιβάλλον και τα κριτήρια ESG το Green Fund αποτελεί ένα ενεργό παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής που συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Θέλει να οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας με χρήση πόρων που εγυώνται την προστασία του περιβάλλοντος. Οι επενδυτές εισπράττουν 5% ετησίως κατ΄ελάχιστο. Αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι η κοινωνική συνείδηση μπορεί να συνδυαστεί με το προσωπικό όφελος. Η ελάχιστη στοχευμένη απόδοση απορρέει από την σταθερή τιμή της ετήσιας πώλησης ρεύματος.

Το Α/Κ αυτό έχει χαμηλή συσχέτιση κινδύνου με τις διακυμανσεις ομολόγων. Μετά και το τρίτο υδροηλεκτρικό έργο μας, η στοχευμένη μερισματική απόδοση αναμένεται να ανέβει στο 6% ετησίως” δήλωσε.

“Τα Α/Κ του ομίλου, εμπίπτουν στον κανονισμό SFDR και προσφέρουν σταθερά μερίσματα αλλά και βελτιώνουν το ESG αποτύπωμά τους. Η διάθεση των προϊόντων από το δίκτυο θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη σας και θα αυξήσει το εισόδημά σας. Θα έχετε πλήρη φορολογική απαλλαγή στα έσοδα των διαθεσίμων σας” είπε.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι