Η ατζέντα της ΕΑΕΕ για τη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου

Με τρία βασικά θέματα συνεδριάζει στις 15 του μηνός το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιw, ψηλά στην ιεράρχηση των θεμάτων περιλαμβάνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο. Τα μέλη του Δ.Σ. θα συζητήσουν την τροπολογία που ψηφίσθηκε προ ημερών από τη Βουλή, η οποία μεταξύ άλλων περιορίζει τις αποζημιώσεις που καταβάλλει ο φορέας, θα ενημερωθούν σχετικά από τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης και εν συνεχεία θα αποφασίσουν για το ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξυγίανση του Επικουρικού.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Πέμπτη το Δ.Σ. θα κληθεί να εγκρίνει τις προωθούμενες αλλαγές στο καταστατικό της Ένωσης, ενώ είναι πολύ πιθανό να καθοριστεί και η ημερομηνία για τη σύγκληση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, που θα σημάνει και την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και του νέου προέδρου του φορέα. Η συνέλευση θα συγκληθεί το Φεβρουάριο του 2013.
 
Και βέβαια, από την ατζέντα του Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα του Ασφαλιστικού Τειρεσία, που όπως είναι γνωστό σε αυτή τη φάση βρίσκεται υπό εξέταση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, η απόφαση την οποία θα λάβει η Αρχή θα κρίνει επί της ουσίας το μέλλον του Ασφαλιστικού Τειρεσία, και στο βαθμό που τα μέλη της τελικά ανάψουν το… πράσινο φως, καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το πώς θα εφαρμοστεί ο Τειρεσίας.