Νικόλαος Μακρόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπη Ασφαλιστική

Αντίσταση στον αφελληνισμό της Ασφαλιστικής Αγοράς

του Χρήστου Κώνστα

Η μεγάλη εξαγορά των 46,5 εκατ. Ευρώ της «Ευρώπη Ασφαλιστικής» από τον Όμιλο της Intracom υπογράφηκε χθες το πρωί στις 11.30 και αλλάζει κυριολεκτικά το τοπίο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Κατ’ αρχήν έμφαση δίνεται στο «Ελληνική» καθώς είναι η πρώτη εξαγορά Ασφαλιστικής εταιρείας από Ελληνικό και όχι ξένο επιχειρηματικό όμιλο.

Δημιουργούνται σημαντικές επιχειρηματικές συνέργειες καθώς η υγιής χρηματοοικονομική βάση της «Ευρώπης» συνδυάζεται με την μεγάλη ακίνητη περιουσία της  Ιntracom Properties.

  • Τέλος, διατηρείται η φυσιογνωμία της «Ευρώπης» αφού ο Νίκος Μακρόπουλος παραμένει αφεντικό στην Ασφαλιστική του εταιρεία και παράλληλα ανεβαίνει ως Πρόεδρος στην νεότευκτη Ευρώπη Holdings διατηρώντας ποσοστό 10,3% των μετοχών του νέου σχήματος.

Ντίνος Κόκκαλης και Δημήτρης Θεοδωρίδης απέδειξαν ότι έχουν σχέδιο για την αξιοποίηση της ρευστότητας του Ομίλου εντός των Ελληνικών συνόρων…

Στο νέο σχήμα, έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής,  πολύ γνωστά εφοπλιστικά κεφάλαια, μεταξύ των οποίων αναφέρονται οι κύριοι Μουνδρέας, Μαρτίνος και άλλοι επιχειρηματίες.

Τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης όσο και ο Νίκος Μακρόπουλος εκθείασαν την επαγγελματική δουλειά που έγινε από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη και τον Γιάννη Παπαβασιλείου που δούλεψαν πολύ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Από το banks.com.gr