O Όμιλος ARAG διπλασιάζει τα καθαρά κέρδη!

Η ARAG προσελκύει περισσότερους από 400.000 νέους πελάτες

Ο Όμιλος ARAG σημειώνει ξανά σημαντική ανάπτυξη το 2023 (αύξηση 7,9 %)
• Συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση ασφαλίστρων κατά 10,5 % στην γερμανική αγορά
• Δυναμική ανάπτυξη 16,8 % στον τομέα της ασφάλισης υγείας
• Ο Όμιλος επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων κατά 400.000 μονάδες στο σύνολο
• Το κέρδος από τις συνήθεις δραστηριότητες αυξήθηκε κατά 40 %
• Άλλο ένα υποσχόμενο ξεκίνημα για το τρέχον οικονομικό έτος

Ο Όμιλος ARAG αύξησε ξανά τα ακαθάριστα ασφάλιστρα του το 2023 – κατά 7,9 % (€ 174 εκατομμύρια) φτάνοντας τα € 2,37 δισεκατομμύρια. Συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε πάνω από € 2,4 δισεκατομμύρια.

Το αποτέλεσμα ανάληψης κινδύνων των € 138 εκατομμυρίων είναι το δεύτερο ισχυρότερο στην ιστορία του Ομίλου. Το κέρδος από τις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες αυξήθηκε κατά 40 % φτάνοντας τα € 137 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα € 86 εκατομμύρια. «Συνολικά, η ARAG ήταν ξανά σε πολύ καλή κατάσταση το 2023. Η ικανή ομάδα μας, η σαφής εστίασή μας στην Νομική Προστασία και την ασφάλιση υγείας, και η εκτεταμένη διεθνής διαφοροποίησή μας, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και καθιερωμένες διαδικασίες, δημιουργούν μια ανθεκτική συνταγή για επιτυχία», εξήγησε ο Dr. Renko Dirksen, Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARAG SE, κατά την παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων του Ομίλου ARAG.

Στην γερμανική ασφαλιστική αγορά, η ισχυρή ζήτηση για Νομική Προστασία και ασφάλιση υγείας συνέχισε να καθοδηγεί τις δραστηριότητες του Ομίλου της ARAG. Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 10,5% φτάνοντας τα € 1,4 δισεκατομμύρια.

Τα διεθνή υποκαταστήματα παρήγαγαν ασφάλιστρα ύψους € 946 εκατομμυρίων, σημειώνοντας αύξηση 4,3 %. Στο τέλος του 2023, ο Όμιλος είχε συνολικά πάνω από 12 εκατομμύρια συμβόλαια στο χαρτοφυλάκιό του. Σε επίπεδο Ομίλου, το combined ratio παρέμεινε σε πολύ καλό επίπεδο στο 87,6 %. Λόγω της ισχυρής ανάπτυξης, οι ζημίες αυξήθηκαν από € 1,1 δισεκατομμύρια σε € 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ ο δείκτης ζημιών του Ομίλου αυξήθηκε από 50,2 % σε 51,2 %. Στο 36,4 %, ωστόσο, ο δείκτης κόστους ήταν ελαφρώς κάτω από το περσινό ποσοστό του 36,5 %. Λόγω της συνολικά θετικής ανάπτυξης στις αγορές, ο Όμιλος σημείωσε καλό αποτέλεσμα επενδύσεων ύψους € 121,5 εκατομμυρίων (προηγούμενο έτος: € 52 εκατομμύρια) και είχε αποθεματικά ύψους € 216,5 εκατομμυρίων.

Η συνεχιζόμενη υψηλή ανάπτυξη ασφαλίστρων οφείλεται κυρίως στον ισχυρό τομέα της ασφάλισης Νομικής Προστασίας – το μεγαλύτερο ποσοστό του Ομίλου. Ο τομέας της Νομικής Προστασίας σημείωσε ανάπτυξη 5,3% φτάνοντας τα €1,41 δισεκατομμύρια. Ο τομέας της ασφάλισης υγείας επίσης συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη με αύξηση 16,8% φτάνοντας τα €638 εκατομμύρια σε έσοδα από ασφάλιστρα. Ο μικτός τομέας αύξησε τα έσοδα από ασφάλιστρα κατά 3,5 % φτάνοντας τα € 319 εκατομμύρια.

Μια ακόμη υποσχόμενη αρχή για το οικονομικό έτος 2024

Η δυναμική ανάπτυξη του Ομίλου τα τελευταία χρόνια συνεχίστηκε και το 2024. Τα συνολικά ασφάλιστρα και τα έσοδα από πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά κατά 12,3% φτάνοντας τα €800 εκατομμύρια (ίδια περίοδος του προηγούμενου έτους: € 712 εκατομμύρια). Οι δραστηριότητες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11,7%. Ο τομέας της ασφάλισης υγείας δεν έδειξε σημάδια κόπωσης με αύξηση 16,3%. Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας στη Γερμανία επίσης τα πάει καλά, με αύξηση 9 %. Οι διεθνείς δραστηριότητες, επίσης, αυξήθηκαν σημαντικά – κατά 13,4 %. Τα έσοδα από ασφάλιστρα της DAS UK περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στις διεθνείς δραστηριότητες το 2024. Ο Όμιλος ARAG αναμένει ότι η πλήρης εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Νομικής Προστασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ERGO θα αποφέρει πάνω από € 150 εκατομμύρια σε επιπλέον έσοδα από ασφάλιστρα. Στην τρέχουσα διαδικασία ενσωμάτωσης μετά τη συγχώνευση, οι δραστηριότητες της ARAG PLC και της DAS Holding Ltd. θα συγχωνευθούν σταδιακά.

«Ο Όμιλος ARAG παραμένει σε σταθερή πορεία. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες κινούνται με πλήρη ταχύτητα. Η επιχειρηματική ανάπτυξη ήδη διαμορφώνεται αισθητά από το πρόγραμμα μας για το μέλλον, ARAG 5→30» τόνισε ο Dr. Renko Dirksen. Η εταιρεία δεν βασίζεται μόνο στην οργανική ανάπτυξη. Η ARAG θα εκμεταλλεύεται επίσης σταθερά τις εξωτερικές ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς προκύπτουν. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον δεν συμβαίνει απλά. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Είμαστε ευτυχείς να αναλάβουμε τις σχετικές προσπάθειες προς όφελος και πλεονέκτημα των περισσότερων από 12 εκατομμυρίων πελατών μας,» δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου.