Αλ. Σαρρηγεωργίου: Να κατέβει ο πήχυς στο 1 εκ. ευρώ για υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών 

Ελ. Ερμείδου 
Τέσσερα θέματα έβαλε ψηλά στην ατζέντα ανοίγοντας το 23ο Συνέδριο της Ύδρας την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.
-Το θέμα της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ ασφαλισμένων και ανασφάλιστων ζημιών από φυσικές καταστροφές, ζητώντας από την κυβέρνηση να κατεβάσει τον πήχυ της υποχρεωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις στο 1 εκατομμύρια ευρώ τζίρο από 2 εκατομμύρια που έχει ανακοινώσει.
-Το θέμα της μείωσης της φορολογίας 15% επί των ασφαλίστρων υγείας / περιουσίας
-Το θέμα της συνεργασίας ΕΑΕΕ με την κυβέρνηση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχήματα
-Το θέμα της ασφάλισης υγείας και σύνταξης συγκρίνοντας μεταξύ άλλων το επίπεδο επάρκεια των Ελλήνων με αυτό των Ευρωπαίων
Τόνισε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό πίεση, λόγω των δύο εν εξελίξει πολέμων.
“Η Κίνα επιβραδύνει ρυθμούς ανάπτυξης, ο πληθωρισμός επιμένει, μεγάλη αβεβαιότητα, κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής, μεγάλες αλλαγές σε τεχνολογικό επίπεδο, οι οποίες προκαλούν θετικές και αρνητικές επιδράσεις, μεγάλες αλλαγές με την τεχνητή νοημοσύνη, πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό” τόνισε.
Μίλησε επίσης για Θέματα Ασφάλισης, Κλιματική αλλαγή, Τεχνολογικές αλλαγές.
Αναφερόμενος σε θέματα εποπτείας και ρύθμιση τόνισε: “Οι ασφαλιστικές στην ΗΠΑ για να ξεκινήσουν να λειτουργούν χρειάζονται 3% λιγότερο κεφάλαια σε σχέση με την Ευρώπη. Η τάση ρύθμισης και εποπτείας είναι αυξητική”.
Για το μείζον θέμα εύρεσης εργαζομένων είπε ότι είναι σημαντικό να βρούμε και να προσελκύσουμε ικανούς εργαζόμενους, τονίζοντας παράλληλα το κενό προστασίας στην υγεία, συντάξεις, ασφάλιση περιουσίας.
Έθεσε το θέμα με τις ανασφάλιστες κατοικίες ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο κάτω του 1 εκατ. ευρώ. “Η ΕΑΕΕ συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντοπισμού ανασφάλιστων Ι.Χ. που σήμερα μετρώνται σε 500.000.
Τέλος όσον αφορά σε θέματα υγείας, ο κ. Σαρρηγεωργίου είπε ότι ο: Έλληνας πλήρωσε από την τσέπη του για την υγεία δύο φορές και πάνω από ότι ο Ευρωπαίος.