Ιδιώτες γιατροί ως προσωπικοί αλλά χωρίς κάλυψη από το Κράτος

Για πρώτη φορά, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να διαλέξουν ελεύθερα ως προσωπικό τους γιατρό όποιον ιδιώτη γιατρό επιθυμούν, αλλά στην περίπτωση αυτή το κόστος δεν θα καλύπτεται από το Κράτος. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα ως προσωπικοί ιατροί απασχολούνται 2.211 ιατροί του δημόσιου τομέα και 1.272 του ιδιωτικού, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι 4.978.701 πολίτες. Από την άλλη, υπάρχει ένα έλλειμμα 1.379 ιατρών, το οποίο σε ποσοστό 60% αφορά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

Όπως έχει γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναμορφώσει το θεσμό του αγροτικού ιατρού. Στη θέση των αγροτικών ιατρών θα προσληφθούν νέοι ιατροί, οι οποίοι θα έχουν υψηλά οικονομικά κίνητρα για να ακολουθήσουν τις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας. Θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο ΕΣΥ για μία 10ετία (5 έτη για ειδικότητα και 5 έτη μετά).

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*