Ο Γιάννης Βασαλάκης, Health & Financial Future Operations/Underwriting Manager της Interamerican κατά τη διάρκεια εισήγησής του σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

“Breakfast Underwriting Webinars” από την Interamerican

Διαδικτυακά σεμινάρια ανάληψης κινδύνων 

Η Interamerican, στοχεύοντας στην ουσιαστική παροχή εξειδικευμένων γνώσεων προς τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς της συμβούλους, το 2023 υλοποίησε μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων, με τίτλο: “Breakfast Underwriting Webinars”.

Η σειρά των “Breakfast Underwriting Webinars” είναι μία καινοτόμος ιδέα και αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το εταιρικό δίκτυο Agency, το οποίο οργάνωσε η ομάδα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της Interamerican. Οι συμμετέχοντες, κάθε μήνα σε ένα συγκεκριμένο πρωινό, παρακολουθούσαν διαδικτυακές διαλέξεις με εισηγητή τον Γιάννη Βασαλάκη, Health & Financial Future Operations/Underwriting Manager της Interamerican, ο οποίος μέσα από μια 30λεπτη, κάθε φορά διαφορετική θεματική ενότητα, παρείχε στους ασφαλιστικούς συμβούλους τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να κατανοήσουν σημαντικές έννοιες και πρακτικές, οι οποίες σχετίζονται με την διαχείριση κινδύνων στους τομείς ασφάλισης Ζωής και Υγείας.

Οι διαλέξεις ήταν προσαρμοσμένες στις ειδικές απαιτήσεις και ανάγκες του συγκεκριμένου κοινού, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση θεμάτων underwriting, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι με τους πελάτες τους, κατά τη διάρκεια της πώλησης. Τα θέματα εκπαίδευσης κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων, από τη βασική θεωρία της επιλογής των κινδύνων και τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις ασφαλιστικές συμπεριφορές των καταναλωτών, μέχρι τις συνέπειες των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων, αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει η συμπόρευση της τεχνητής νοημοσύνης και του underwriting.

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους για τα “Breakfast Underwriting Webinars”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενσωμάτωσης της σκέψης των underwriters στην καθημερινότητά τους, ενώ μέσω αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος απέκτησαν γνώσεις σχετικές με τους θεμελιώδεις κανόνες underwriting, καθώς και τη χρήση αντιστοίχων εργαλείων διαχείρισης.

Η Interamerican μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες επενδύει συνεχώς στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των συνεργατών της, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση κάθε στιγμή να προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους ασφαλισμένους τους, βοηθώντας τους ουσιαστικά να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*