Νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής από την Interamerican και το Medi ON

Η Interamerican λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της τηλεϊατρικής, προκειμένου οι ασφαλισμένοι της να ζουν περισσότερο, ασφαλέστερα και καλύτερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γεώργιος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής & Υγείας, Interamerican, αναφέρεται στην ψηφιακή υγεία και τη δυνατότητα που δίνει στους ασθενείς να απολαμβάνουν άμεση πρόσβαση σε πλήρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επιτρέποντας τον αποτελεσματικό συντονισμό της φροντίδας τους με τον πιο εξειδικευμένο και αποδοτικό τρόπο.

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, η τηλεϊατρική αποτελεί φάρο καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής και διαδικτυακών συμβουλευτικών υπηρεσιών προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για τους ασθενείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Όπως ευκολία, προσβασιμότητα, εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας, έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη ασθενειών και εξοικονόμηση κόστους.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της ιατρικής  εμπειρογνωμοσύνης η τηλεϊατρική μπορεί να γεφυρώσει γεωγραφικές ανισότητες. Ασφαλισμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να έχουν, πλέον, πρόσβαση σε ιατρικές συμβουλές υψηλής ποιότητας χωρίς την ανάγκη να ταξιδεύουν. 

H Interamerican, από νωρίς, εστίασε το ενδιαφέρον της στις σύγχρονες εφαρμογές της τηλεϊατρικής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Στρατηγικός της στόχος είναι να προσφέρει στους ασφαλισμένους της ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, διευρύνοντας την πρόσβασή τους σε έγκυρη και αξιόπιστη καθοδήγηση για θέματα που αφορούν την υγεία τους.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Interamerican ήταν η πρώτη ασφαλιστική εταιρία που διέθεσε στους ασφαλισμένους την ψηφιακή εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων υγείας, Medi ON. Με το Medi ON οι ασφαλισμένοι μπορούν να ελέγχουν τα συμπτώματα υγείας που τους ανησυχούν με έναν έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο, να επικοινωνήσουν online με γιατρό που θα τους καθοδηγήσει ανάλογα και θα τους παραπέμψει αν χρειάζεται στην ενδεδειγμένη βαθμίδα φροντίδας. 

Νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής μέσα από το Medi ON

Σήμερα, οι δυνατότητες του Medi ON επεκτείνονται, προσφέροντας τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους της Interamerican, με πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να προγραμματίσουν ψηφιακή συμβουλευτική συνεδρία με έμπειρο γιατρό των Πολυϊατρείων Medifirst.

Εφόσον υπάρχει αναγκαιότητα, o γιατρός μπορεί να δώσει ιατρική συμβουλή σχετικά με την πιθανή διάγνωση και θεραπεία, να συστήσει διαγνωστικές εξετάσεις, να αξιολογήσει αποτελέσματα εξετάσεων ή να προτείνει διά ζώσης κλινική εξέταση.

Με την αξιοπιστία των Πολυιατρείων Medifirst

Τα Πολυϊατρεία Medifirst προσφέρουν πρωτοβάθμια περίθαλψη με βάση ένα πραγματικά καινοτομικό μοντέλο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα στην υγεία. Κάθε ασφαλισμένος της Interamerican στα Πολυϊατρεία Medifirst μπορεί, ανά πάσα στιγμή, χωρίς ραντεβού, να δει έναν γενικό ιατρό, εξασφαλίζοντας έγκυρη διάγνωση σε κάθε ξαφνικό σύμπτωμα και τη σωστή καθοδήγηση για πιθανή συνέχεια της διάγνωσης και της θεραπείας. Τα Πολυϊατρεία είναι στελεχωμένα από διακεκριμένους γιατρούς 16 διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ είναι εξοπλισμένα με εξαιρετικά σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που εξασφαλίζει πιστοποιημένες, αξιόπιστες βιοπαθολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις. Επιπλέον, διαθέτουν νοσηλευτική υπηρεσία και σύστημα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίζοντας, επί της ουσίας, τις ανάγκες υγείας του κάθε ανθρώπου.

Τα Medifirst, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, είναι πιστοποιημένα για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητάς τους, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015. Έχουν επίσης πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εξειδικευμένου προτύπου για την παροχή υπηρεσιών υγείας του EN 15224:2016 από τον ανεξάρτητο διεθνή φορέα Swiss Approval. Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικής υπηρεσίας σε κάθε επίσκεψη από όλους τους συμμετέχοντες στη φροντίδα υγείας. Παράλληλα, το Medifirst στην Αργυρούπολη είναι διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 15189:2012, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμη η τηλεϊατρική

Οι μοναδικές δυνατότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας την καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμη σε:

  • γονείς και οικογένειες, φοιτητές, εργαζόμενους και σε κάθε πολίτη που είναι ανοικτός στη χρήση εφαρμογών για κινητό τηλέφωνο ή tablet και δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας λόγω απόστασης,
  • ασθενείς με χρόνια νοσήματα οι οποίοι χρειάζεται να παρακολουθούν συχνά την υγεία τους,
  • άτομα που, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, μετακινούνται συχνά ή ζουν εκτός αστικών κέντρων για αρκετούς μήνες μέσα στο έτος.

Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες της υπηρεσίας αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, οι οποίες θα σήμαιναν επιπλέον κόστος και χρόνο για τα μη επείγοντα περιστατικά, ενώ παράλληλα λαμβάνουν άμεσα έγκυρες απαντήσεις για την υγεία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*