Η ΕΑΕΕ συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ. για θέματα ασφαλιστικής απάτης 

 

Της Έλενας Ερμείδου

Η έναρξη συνεργασίας της ΕΑΕΕ με την Ελληνική Αστυνομία εγκαινιάστηκε σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών με θέμα: Προστατεύοντας το μέλλον, αντιμετωπίζοντας την ασφαλιστική απάτη, που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Μία δομημένη συνεργασία μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΑΕΕ, σύμφωνα με τον Βασίλειο Μακρή, αστυνόμο Α’, του τμήματος Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο κύριους πυλώνες. 

Α. Να στηριχθεί σε μια βάση δεδομένων όπου θα πρέπει να έχουν πρόσβαση τα αρμόδια άτομα ή περιορισμένη πρόσβαση από άλλα άτομα

Β. Να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα πρέπει να αποτελείται από εκπροσώπους της ΕΑΕΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Μεταφορών και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μακρή είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, διότι οι ασφαλιστικές για πχ δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. 

Τα κύρια αποτελέσματα;

Εξιχνίαση κλοπών

Μείωση κόστους ασφαλιστικής απάτης

Εξοικονόμηση χρόνου ολοκλήρωσης έρευνας απάτης

Περιορισμό αποζημιώσεων έναντι κακόβουλων ενεργειών 

Βασική προϋπόθεση για να περιοριστούν οι απώλειες σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μεταξύ μελών της ομάδας, σύμφωνα με τον κ. Γρηγόριο Λαζαράκο, διαχειριστή – εταίρο της δικηγορικής εταιρείας L & L lawfirm, υπεύθυνου προστασίας δεδομένων (DPO) στη Βουλή των Ελλήνων, πρώην αναπληρωματικού μέλους της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, είναι η δημιουργία μίας ενιαίας λίστας δεδομένων. Τόνισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πράξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*