Υδρόγειος Ασφαλιστική, κεντρικά γραφεία

Αν. Κασκαρέλης: Χρονιά γεμάτη σταθμούς, επιτυχίες Δικτύων

της Ελενας Ερμείδου

Χρονιά σταθμός για την ανάπτυξη της Υδρογείου Ασφαλιστικών και των Δικτύων της ορίζεται το 2023. Τι ανέφερε στην ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Υδρογείου Αναστάσιος Κασκαρέλης:

  • Πρώτον, η Υδρόγειος Ασφαλιστική γιορτάζει τα 50 της χρόνια στην ελληνική αγορά.
  • Δεύτερον, η εταιρεία μας ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της με τη συμφωνία μας με τον όμιλο Reale Mutua.
  • Ο όμιλος της Reale Group  διεθνής και ισχυρή εταιρία που μας δίνει τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε, και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που δημιουργούνται.
  • Στο παρελθόν υπήρξαν  και άλλες δελεαστικές προτάσεις αλλά κωφεύσαμε σε αυτές, γιατί, τελικά το βασικό κριτήριο για εμάς ήταν η συνέχεια της εταιρείας, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των συνεργατών μας και κυρίως το μέλλον του προσωπικού μας.
  • Η συμφωνία με τον ‘Ομιλο Reale μας δίνει, τόνισε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας, με βάση τις αρχές και τις αξίες που έχουμε ως σήμερα.

50 χρόνια από το ξεκίνημα

Για τον ίδιον, η Υδρόγειος είναι κάτι περισσότερο από έργο ζωής. Ξεκινήσαμε, είπε πριν 50 χρόνια, με ένα όραμα και ένα όνειρο, από ένα μικρό γραφείο στην Καλλιθέα, για να φθάσουμε σήμερα να θεωρούμαστε μία από τις πλέον αξιόπιστες και αξιόλογες εταιρείες.

Με:

  • 214 εργαζόμενους
  • 2 000 συνεργάτες
  • 450 000 ασφαλισμένους.
  • Δείκτη φερεγγυότητας (SCR Ratio) που ξεπερνάει το 185%.

Μετά από αγώνες το όνειρο του Αναστάσιου Κασκαρέλη έγινε πραγματικότητα. Η έδρα γίνεται σε ένα κτίριο 11 ορόφων με 10.000 τ.μ.

Ο οδηγός της πορείας και η επιτυχία

Για τον Αναστάσιο Κασκαρέλη, ο οδηγός σε όλη την πορεία αυτή ήταν η  υπευθυνότητα, το ήθος και ο σεβασμός απέναντι στους ανθρώπους, τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους.

Η επιτυχία μας οφείλεται όταν:

  • Το 1982 πριν 41 χρόνια η Υδρόγειος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην περιφέρεια. Ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είδε την προοπτική και στραφήκε στην περιφέρεια – νησιά, Β. Ελλάδα και παραμεθόριες περιοχές.
  • Το μοντέλο διαχείρισης που ακολουθήσε ήταν βασισμένο στην ισορροπημένη ανάπτυξη, έμφαση σε ένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο και συνεχή ενίσχυση της κερδοφορίας. Αυτές οι επιλογές την οδήγησαν στο να αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον υγιείς οικονομικά εταιρείες.
  • Η απόφαση να στηριχτεί αποκλειστικά στο ανθρώπινο δίκτυό. .Στους συνεργάτες που είναι το μοναδικό κανάλι παραγωγή μας και εξυπηρέτησης των πελατών της ασφαλιστικής Βασίστηκε στο δίκτυό και έζησε όμορφες στιγμές, εκπαιδεύσεις, ταξίδια και 280 συνέδρια τα τελευταία χρόνια. «Είμαστε μοναδική εταιρία με τέτοιο έργο επικοινωνίας με τους συνεργάτες της. Για εμάς αυτό ήταν ανάγκη ψυχής και επαφής» τόνισε.

 Πλέον μέλος μεγάλου διεθνούς Ομίλου Reale

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική γίνεται πλέον μέλος ενός μεγάλου διεθνούς ομίλου με  μεγάλη ιστορία και ασφαλιστική τεχνογνωσία. Οι προοπτικές της διευρύνονται και αναμένεται να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς:, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στις νέες τεχνολογίες, στην καλύτερη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, και οι συνεργάτες και το προσωπικό θα συνεχίσουν την καριέρα τους με την Υδρόγειο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*