“Οι ασφαλιστικές αποζημίωσαν σε 10 χρόνια 70 χιλ. κλοπές”

Διευκρινίσεις που καταρρίπτουν τις λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την αποζημίωση κλοπής αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές εταιρείες έδωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό OΝΕ  και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου οι ασφαλιστικές εταιρείες την τελευταία δεκαετία έχουν αποζημιώσει περίπου 70 χιλιάδες κλοπές κάτι που δείχνει ποιός είναι ο κανόνας και αυτό που συμβαίνει. Όμως τόνισε, πώς σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας ή δόλου τότε εφόσον αυτό αποδειχθεί που σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αποφαίνεται, τότε και μόνον δεν δίνεται αποζημίωση.

Έτσι και στην πρόσφατη απόφαση του ΑΠ η ασφαλιστική εταιρεία είχε πρωτόδικη και δευτερόδικη απόφαση και εν συνεχεία με τον ΑΠ κατέληξε στην μη αποζημίωση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε τον ελάχιστο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, εξήγησε ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να κινείται σαν να μην είναι ασφαλισμένος και όχι να θεωρεί ότι επειδή υπάρχει η ασφάλεια μπορεί να οδηγείται σε αμέλειες που πιθανόν να αποδειχθούν στο τέλος βλαπτικές για τον ίδιο. Επίσης αναφέρθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και στο αδικαιολόγητο θέμα της μή αντιμετώπισης των ανασφάλιστων οχημάτων.