back to top
16.4 C
Athens
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

“Οι ασφαλιστικές αποζημίωσαν σε 10 χρόνια 70 χιλ. κλοπές”

Διευκρινίσεις που καταρρίπτουν τις λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την αποζημίωση κλοπής αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές εταιρείες έδωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό OΝΕ  και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου οι ασφαλιστικές εταιρείες την τελευταία δεκαετία έχουν αποζημιώσει περίπου 70 χιλιάδες κλοπές κάτι που δείχνει ποιός είναι ο κανόνας και αυτό που συμβαίνει. Όμως τόνισε, πώς σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας ή δόλου τότε εφόσον αυτό αποδειχθεί που σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αποφαίνεται, τότε και μόνον δεν δίνεται αποζημίωση.

- Advertisement -

Έτσι και στην πρόσφατη απόφαση του ΑΠ η ασφαλιστική εταιρεία είχε πρωτόδικη και δευτερόδικη απόφαση και εν συνεχεία με τον ΑΠ κατέληξε στην μη αποζημίωση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε τον ελάχιστο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, εξήγησε ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να κινείται σαν να μην είναι ασφαλισμένος και όχι να θεωρεί ότι επειδή υπάρχει η ασφάλεια μπορεί να οδηγείται σε αμέλειες που πιθανόν να αποδειχθούν στο τέλος βλαπτικές για τον ίδιο. Επίσης αναφέρθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και στο αδικαιολόγητο θέμα της μή αντιμετώπισης των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Γ. Χατζηθεοδοσίου EEA: Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην κοινωνία

Η Ομιλία Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

H “ακτινογραφία” των ασφαλίσεων Ζωής

Η Επιτροπή Ζωής και Συντάξεων της ΕΑΕΕ αφού έλαβε υπόψη της τις ανάγκες ολοκληρωμένης πληροφόρησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις Ζωής, συνέχισε για μία ακόμη χρονιά την συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου.

Ποιοι πουλάνε cyber στην Ελλάδα, οι τράπεζες, ή οι ασφαλιστές και τι καλύπτουν;

Ποιοι, καθημερινά αναρωτιέμαι πουλάνε ασφάλιση cyber κινδύνων στην Ελλάδα; Οι τράπεζες ή οι ασφαλιστικές και τι κίνδυνους καλύπτουν;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» του Kariera.gr στην Τεχνόπολη Αθηνών

Η Carglass® έδωσε δυναμικά το "παρών" στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώθηκαν από το Kariera.gr στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

ΜΙΝΕΤΤΑ: Mια γιορτή για την Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2024 (video)

Η ΜΙΝΕΤΤΑ γιόρτασε την Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών 2024 με μια ξεχωριστή βραδιά! Εργαζόμενοι και συνεργάτες παρακολούθησαν την επιτυχημένη θεατρική παράσταση "12 Ένορκοι" στο θέατρο...

O Γ. Καντώρος μας συστήνεται μέσω ΤikTok

O CEO της Interamerican Γιάννης Καντώρος δεν θέλει πολλές συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο εξέχοντα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, πολυπράγμων, εξαιρετικά δραστήριος

Η Γιορτή της Αιμοδοσίας! 

Σε μια τέτοια γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η 9η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον χώρο των γραφείων της Επιθεώρησης Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Eπαγγελματική εκπαίδευση για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η INTERLIFE Ασφαλιστική

Ευρωπαική Επιτροπή: Πρόταση για εκπαίδευση και επανεξέταση στην οδήγηση για τους άνω των 70 ετών 

Μία από τις σημαντικές παραμέτρων των ατυχημάτων στα μεγάλα και όχι μόνο, αστικά κέντρα είναι η μεγάλη έξοδος των ηλικιωμένων στους δρόμους.

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» του Kariera.gr στην Τεχνόπολη Αθηνών

Η Carglass® έδωσε δυναμικά το "παρών" στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώθηκαν από το Kariera.gr στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Mια σημαντική επένδυση του Ομίλου Affidea

Ενημέρωση για την σημαντική επένδυση του Ομίλου στο πλαίσιο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, καθώς και την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.