Ασφάλιση με το… «ζόρι»! 

Τα χαμόγελα από την «τήρηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων» απέναντι στην ασφαλιστική κοινότητα δεν θα διαρκέσουν για πολύ εάν το πολιτικό σύστημα –ιδιαίτερα ύστερα και από το εξαιρετικά επιβαρυμένο καλοκαίρι που διανύσαμε για την Πολιτική Προστασία της χώρας– δεν κατανοήσει ότι η λέξη «υποχρεωτικότητα» θα πρέπει να γίνει πράξη! 

Η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τα ασφαλισμένα σπίτια, τελικά, δεν επαρκεί και η συζήτηση για περαιτέρω «κινητροδότηση» στον κόσμο για να μπορέσει να ασφαλίσει από τον εαυτό του… έως ό,τι πολύτιμο έχει ο καθένας μας να προστατεύσει, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και με ακόμα πιο αμεσότερα αποτελέσματα. 

Στελέχη του κλάδου και του επιχειρείν, όπως ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που φιλοξενούμε σε αυτό το τεύχος, μιλούν εδώ και καιρό ανοικτά για την υποχρεωτική ασφάλιση 20 σημείων που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. 

Υπάρχει νομοθεσία που επικυρώθηκε και στην Ελλάδα, αλλά απομένει η εφαρμογή της, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα τα ανασφάλιστα οχήματα. 

Δυστυχώς, όπως πολύ εύστοχα μας το επισημαίνει ο έμπειρος κ. Χατζηθεοδοσίου, το κράτος αδυνατεί ακόμα να εφαρμόσει τη νομοθεσία αφήνοντας αυτήν την «κινούμενη βόμβα» να υφίσταται στην καθημερινότητά μας. Το λέει ξανά και συντασσόμαστε απόλυτα μαζί του: «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να πάψει να είναι “ταμπού” και να εφαρμοστεί στο πλαίσιο μιας καλύτερης αντιμετώπισης πραγματικών γεγονότων, τα οποία κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν αντιμετωπίζονται όπως αρμόζει σε μια συνταγμένη αναπτυξιακή κοινωνία». 

Είναι μια μεγάλη αλήθεια! Είναι μια σκληρή πραγματικότητα! Ήρθε η ώρα για ΑΣΦΑΛΙΣΗ με το… «ζόρι»!

Από το περιοδικό insurance world