Atradius Hellas 25 χρόνια: Η μεγαλύτερη ασφαλιστική πιστώσεων στην Ελλάδα

της Ελενας Ερμείδου

Τα 25 επιτυχημένα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιόρτασε χτες η Atradius Hellas στο Φάρο – Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος,  με μεγάλη συμμετοχή πελατών, συνεργατών της –ασφαλιστικών πρακτόρων, μεσιτών ασφαλίσεων.

Τον εορτασμό των 25 ετών της Atradius Hellas τίμησε με την παρουσία του, ο Andreas Tesch, CMO του ομίλου Atradius, ο οποίος νωρίτερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών παρουσίασε την τελευταία έρευνα της Atradius για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, έχοντας εξετάσει πέντε κύριους παράγοντες: το χρέος, τον πληθωρισμό, τον απεγκλωβισμό των τραπεζικών ιδρυμάτων από τις επισφάλειες, την ανάπτυξη της Ελλάδος σε σχέση με την Ευρώπη και τα ποσοστά ανεργίας στην χώρα.

Ο Γεράσιμος Τζέης CEO της Atradius Hellas συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής πιστώσεων στην Ελλάδα από την ημέρα που η Ασφαλιστική Πιστώσεων ήρθε στην Ελλάδα και από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του, έχοντας ως διευθυντή τον Θοδωρή Κοκαλα ευχαρίστησε τους πελάτες και συνεργάτες του. Ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της Atradius Hellas.

Στην σύντομη αναδρομή που έκανε τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική πιστώσεων στην Ελλάδα η οποία κατέχει σχεδόν το 50% από την συνολικό μερίδιο ασφάλισης πιστώσεων στην Ελλάδα έχειδώσει 7,5δισεκατομμύρια ευρώ πιστωτικά όρια στους ασφαλισμένους της Ελλάδας, με τα ασφάλιστρα να συμμετέχουν 11% στο Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν της χώρας. Στους εξαγωγείς της χώρας 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ με την συμμετοχή των ασφαλίστρων να διαμορφώνεται στο 25% της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Ο Γεράσιμος Τζέης ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ποσοστό διακράτησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους πρώτους πέντε ασφαλισμένους πελάτες της στην Ελλάδα από τότε που ξεκίνησε τις λειτουργίες της. Οπως, χαρακτηριστικά τόνισε πριν ξεκινήσει να λειτουργεί η Atradius στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένοι ανέθεταν τους κινδύνους κατευθείαν στην Γερμανία, με την επικοινωνια όλη να γίνεται στα Γερμανικά που ήταν και η κύρια τότε γλώσσα.

Σημειώνεται ο Ομιλος Atradius έχει παρουσία σε 50 χώρες. Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου διαμορφώνονται στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό διακράτησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων υπολογίζεται στο 94%. Στον κόσμο για τον Ομιλο εργάζονται 3.400 άνθρωποι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*