Monte Carlo 2023, Hannover Re: Η τιμή του ρίσκου αυξάνεται

της Ελενας Ερμείδου

Στο περιβάλλουν που ζούμε σήμερα, σαφώς υπάρχουν πολλά σημεία πίεσης στην αλυσίδα μεταφοράς ρίσκου, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η τιμή του ρίσκου αυξάνεται και αυτό είναι κάτι που η κοινωνία πρέπει να αποδεχθεί, τόνισε στο Rendez Vous de Septembre στο Monte Carlo ο Jean-Jacques Henchoz,  Διευθύνων Σύμβουλος  της Hannover Re.

Ο Jean-Jacques Henchoz, εξήγησε ότι αυτό που είναι διαφορετικό φέτος από πέρυσι, είναι ότι η λογική της αγοράς έχει αλλάξει σημαντικά.

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να εξηγήσει τα σημεία τριβής μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών τόνιε πως : «Η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και  ζήτησης όντως υπάρχει από την άλλη πλευρά. Περάσαμε πολλά χρόνια από τις λεγόμενες ήπιες αγορές, που σημαίνει ότι υπήρχε αρκετή ικανότητα (capacity) στο σύστημα για να διατηρήσει την ζήτηση για τον κίνδυνο. Αυτό έχει αλλάξει δραματικά πέρυσι και αυτό δημιουργεί αυτά τα σημεία πίεσης»,

Ωστόσο, συνέχισε, «η πραγματικότητα στον σημερινό κόσμο είναι ότι η τιμή του ρίσκου, αυξάνεται, και το θέμα είναι ότι η κοινωνία πρέπει γενικά να συμβιβαστεί με αυτό».

Συμπλήρωσε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθεί η κοινωνία, ώστε να γίνουν συζητήσεις γύρω από τα καλύτερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μεταξύ του μετριασμού, της πρόληψης, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και στη συνέχεια της ασφάλισης ως απάντηση στη διαχείριση της αστάθειας.

Δια του λόγου του επιχείρησε να άρει την άρνηση που υφίσταται σχετικά με το τίμημα του κινδύνου το οποίο προκαλεί ένταση μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*