HDB-EAEE ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν κοινό στόχο

Με στόχο την ενίσχυση της ασφαλιστικής διείσδυσης στην ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη συνεργειών στο πλαίσιο κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, HDB και η ΕΑΕΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση συμπράξεων μεταξύ των δύο οργανισμών:

  • στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτών και της διεύρυνσης των ωφελούμενων των ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και
  • σε θέματα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εργαλείων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και σε ιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, προβλέπεται η ανταλλαγή γνώσης και η εξέταση περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των δράσεων που διοργανώνει η HDB με αντίστοιχες δράσεις της ΕΑΕΕ.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου και τους κ.κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτη Δημητρίου, Προέδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕΑΕΕ αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, υπογράμμισε:

«Η ΕΑΕΕ σήμερα εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αποκτώντας έναν εταίρο που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Προσβλέπουμε σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου κενού προστασίας που υπάρχει στην Ελλάδα μέσω κοινών πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν και θα ενθαρρύνουν περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλιστούν».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε:

«Ως Αναπτυξιακή Τράπεζα διαμορφώνουμε και παρέχουμε εργαλεία με στόχο την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού κλίματος στη βάση των αναγκών της αγοράς. Είμαι βεβαία πως η σύμπραξη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω διείσδυση της ασφαλιστικής συνείδησης στις επιχειρήσεις και θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία αντίστοιχων νέων προγραμμάτων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*