Τα ντεσού της Ύδρας ορόσημο για το επόμενο βήμα της ασφαλιστικής αγοράς

Ελενα Ερμείδου

Ρομπέρτ Γκωσί και Κωσταντίνος Αντωνόπουλος ήταν τα δύο πρόσωπα που ξεχώρισαν στο 23οInsurance & Reinsurance Meeting στην Υδρα.  

Με Ευρωπαϊκό προφίλ  και αέρα, στην πρώτη επίσημη στην Υδρα, έχοντας αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική, ο Ρομπέρτ Γκωσί έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας για την Εθνική Ασφαλιστική. Η έκδοση νέων προϊόντων σε όλους τους κλάδους που ‘αγκαλιάζουν’ όλο το φάσμα των αναγκών των καταναλωτών με αιχμή την τεχνολογία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Εθνικής. Πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται οι νέες προσλήψεις ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και η διευθέτηση των συμβάσεων με την ICAP. Ο Ρομπέρτ Γκωσί στοχεύει να οδηγήσει στην κορυφή την Εθνική Ασφαλιστική και να αυξήσει την παραγωγή τόσο των Γενικών Ασφαλίσεων όσο και του Κλάδου Ζωής.

Ο Κωσταντίνος Αντωνόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της SRS Group of Companies ξεχώρισε με την παρουσία του στην Υδρα, δίνοντας ένα τόνο διαφορετικό ανάμεσα στους μεσίτες που είχαν εξίσου μεγάλη παρουσία στην Υδρα: AON, Carpenter Turner και Howden, αλλά και το στίγμα των αλλαγών που διενεργούνται στην αγορά (αντ)ασφαλιστική αγορά μεσιτείας. Ο Κωσταντίνος Αντωνόπουλος είναι αυτός που σύναψε την συμφωνία εξαγοράς της SRS από την Ardonagh Europe, ανοίγοντας  για την Ardonagh Europe το πέρασμα προς την  αντασφαλιστική αγορά της Μεσογείου.

Χαρακτηριστική διαφορά του 23ο Insurance & Reinsurance Meeting η αυξημένη παρουσία ελλήνων μεσιτών αλλά και η μειωμένη παρουσία ξένων αντασφαλιστών. Η ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία μεσιτών υποδεικνύει ότι η αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλάζει. Οι δυνάμεις της ενώνονται για να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας και να διαπραγματεύονται με όρους ισχύος με τις ασφαλιστικές.

Η μειωμένη παρουσία των αντασφαλιστών μάλλον δείχνει ότι οι ξένοι περιμένουν να δουν αλλαγές στην αγορά της Ελλάδος, νομοθετικές ρυθμίσεις κτλ. Η DARAG για παράδειγμα έπαυσε να συμμετέχει στο ραντεβού της Υδρας όταν είδε ότι η δομή της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και η νομοθεσία έβαζε εμπόδια στα σχέδια της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*