Καλοκαίρι σημαίνει… ενυδάτωση…

Η έκθεσή μας στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας αφαιρούν τη λάμψη από την επιδερμίδα μας. Το πρόσωπό μας αφυδατώνεται, θαμπώνει και γεμίζει ρυτίδες, ενώ οι ήδη υπάρχουσες γίνονται ακόμη πιο βαθιές. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να το διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό;

Η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα

Το γράφουμε πάντα, είναι προφανές, αλλά καλό είναι να το ξαναπούμε: Πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό το καλοκαίρι, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν εύκολα να μας οδηγήσουν σε έλλειψη υγρών. Η αφυδάτωση κάνει τότε την εμφάνισή της στο δέρμα μας και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ακμή και ερυθρότητα.

Είναι εξίσου σημαντικό όμως να δώσουμε προσοχή και στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε:

  • Χρησιμοποιούμε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ

Το πόσιμο νερό είναι υπέροχο. Αλλά πώς θα βεβαιωθούμε ότι το νερό παραμένει και χρησιμοποιείται από το δέρμα μας; Με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ένα απίστευτα ενυδατικό συστατικό, εξασφαλίζει υγρασία όλη την ημέρα και διατηρεί το δέρμα μας ελαστικό. Παγιδεύει μόρια νερού κάτω από την επιδερμίδα, στα κύτταρα, και διατηρεί το δέρμα μας ενυδατωμένο.

  • Επιλέγουμε απαλά, ενυδατικά προϊόντα καθαρισμού σώματος

Τα παραδοσιακά σαπούνια τείνουν να ξηραίνουν πολύ το δέρμα και μπορούν να αφήσουν πίσω τους κολλώδη υπολείμματα. Γενικά, τα προϊόντα καθαρισμού σώματος που αφρίζουν ή αφρίζουν υπερβολικά τείνουν να στεγνώνουν περισσότερο, λόγω των επιφανειοδραστικών συστατικών που χρησιμοποιούνται. Προτιμούμε αντ’ αυτού προϊόντα με ήπια συστατικά, όπως γλυκερίνη, αλόη βέρα, εκχυλίσματα βοτάνων και θρεπτικά έλαια, που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος ενώ απομακρύνουν τους ρύπους και τα υπολείμματα. 

  • Επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα σώματος με βάση το λάδι

Αναζητούμε κρέμα που περιέχει ενυδατικά συστατικά και υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα ευεργετικό σύστημα αποθήκευσης υγρασίας για το δέρμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*