Generali: Σε νέα τροχιά ανάπτυξης

της Ελενας Ερμείδου

Με νέες  εξαγορές, η Generali τροχοδρομεί την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της.  Πλήρως συνεπής στους στρατηγικούς της στόχους εξαγοράζει την Conning Holdings Limited. Την νέα κίνηση της Generali επιβεβαιώνει η Moody’s.

Πλήρως με τους στόχους της Generali ευθυγραμμίζεται η εξαγορά της  εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Conning Holdings Limited συμπεριλαμβανομένου και της ασφαλιστικής Cathay LifeInsurance Com, σύμφωνα με την Moody’s. Η Cathay Life σύμφωνα με τους όρους συναλλαγής δεν θα λάβει ως αντάλλαγμα μετρητά, αλλά  θα αποκτήσει μερίδιο στις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Generali. H εξαγορά της Conning Holdings Limited αυξάνει σημαντικά τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία (AUM), διευρύνοντας τη γεωγραφική της εμβέλεια αλλά και προσθέτοντας επενδυτικές και ασφαλιστικές δυνατότητες, διατυπώνει η Moody’s σε ανάλυση της.

Ειδικότερα, η Cathay Life με το κλείσιμο της συναλλαγής θα έχει το 16,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Generali Investments Holding S.p.A, της συμμετοχής της Generali μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι εργασίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Στη συνέχεια, η Cathay Life θα συνάψει συμφωνία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τη Generali για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Generali θα αυξηθούν περίπου κατά 144 δισεκατομμύρια ευρώ ή κατά το ένα τρίτο, στα 650 δισεκατομμύρια ευρώ από 506 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια τρίτων θα υπερδιπλασιαστούν στα 248 δισεκατομμύρια ευρώ από ευρώ 104 δισεκατομμύρια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*