Ασπίς: Νέες καταβολές για πάνω από 7.000 ασφαλιστήρια

Νέες καταβολές ξεκινούν από το ταμείο ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια,  πάνω από 2.300,000  ευρώ για περισσότερα από 7.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Οι καταβολές προς τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ειδικότερα προέρχονται την από 1η Φεβρουαρίου 2021 του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της εταιρείας και την από  8η Μαρτίου 2023. Το συνολικό ποσό και για τις δύο ανακοινώσεις είναι ίσο με 2.348.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα: η πρώτη ανακοίνωση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της aspispronoia.gr αναφέρει μεταξύ άλλων: Σε συνέχεια της από 01/02/2021 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής της προκαταβολής των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, στις 5 Ιουλίου δόθηκε εντολή πληρωμής στην πληρώτρια  τράπεζα για την καταβολή ποσού διανομής 48.800 ευρώ περίπου, για 29 συμβόλαια. ΟΙ δικαιούχοι αναφέρει θα  πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα των υπό εκκαθάριση εταιρειών για να μάθουν αν θα αποζημιωθούν.

Η δεύτερη έρχεται σε συνέχεια από 08/03/2023 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ  και επαναλαμβάνει ό,τι δόθηκε στις 5 Ιουλίου η εντολή πληρωμής στην πληρώτρια  τράπεζα για την καταβολή ποσού διανομής, σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ), της προκαταβολής των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ.. Σύμφωνα με την απόφαση των εκκαθαριστών  η εντολή αφορά καταβολή ποσού διανομής 2.300.000 ευρώ περίπου, για  7.150 συμβόλαια.

Ο “φάκελος” Ασπίς Πρόνοια άνοιξε το 2009 με την επιβολή λουκέτου από την ΕΠΕΙΑ και μένει ανοιχτός λόγω των καθυστερήσεων και των σταδιακών καταβολών επί 14 χρόνια. Την ίδια χρονιά με τις Ασπίς και Commercial Value είχαν κλείσει από την ΕΠΕΙΑ η Γενική Ενωση και η Γενική Πίστη.

Ελ. Ερμείδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*