Κάτι τρέχει με τις ασφαλίσεις ….

Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια λέει ο λαός σοφά. Καμία παροιμία, αλήθεια και κανένα γνωμικό δεν έχει βγει στην τύχη.

Ας σκεφτούμε, το κενό που υπήρχε στην Ελλάδα με τις ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων. Εδώ που τα λέμε, ακούγαμε – ακούγαμε διθυράμβους για εγγυήσεις, αλλά κάπου, κάτι σκαλώνει. Κάτι χρειάζεται για να πάρουν μπρος ολα αυτά.  Ο Ανασφάλιστος πιστεύει ότι όλοι σας συμφωνείτε με αυτό.

Τώρα, ας ανατρέξουμε  λίγες ημέρες πίσω. Ενα πολύ καλό συνέδριο διεξήχθη στην Αθήνα για τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων και μάλιστα  στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Τι σας λέει αυτό;

Ο Ανασφάλιστος με το πνεύμα που έχει το ερμηνεύει ότι κάτι θα γίνει σύντομα με τις πιστώσεις, συνέχεια του συνεδρίου και μάλιστα θα είναι πολύ καλό.  Μιλάμε πάντα για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές πιστώσεων γιατί από άλλες όλο ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.

Τι μπορεί να λείπει από τον τομέα αυτόν στην Ελλάδα; Αρκετά θα είναι σίγουρα, αλλά κάπου θα πρέπει να πάει το μυαλό σας. Τι έχει κάθε κλάδος ασφάλισης στην ΕΑΕΕ ;

Κατά τα πρότυπα των επιμέρους κλάδων, δεν θα μπορούσαν και οι πιστώσεις να είναι ακόμα πιο δραστήριοι με  την δική τους Επιτροπή; Ο Ανασφάλιστος υποστηρίζει ότι χρειάζονται οι παραπάνω δραστηριότες.

Τοσα πράγματα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, τόση δυναμική διαφαίνεται. Κάποιος πρέπει να τα βάλει σε τάξη και να τα αξιοποιήσει.

Συμφωνείτε;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*