Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, αν αξιοποιήσουμε οι ασφαλιστές τις δυνάμεις που έχουμε αντί να επικαλούμαστε εξωτερικά εμπόδια, ήταν το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο της διαμεσολάβησης ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης και της Allianz Ελλάδος, μιλώντας στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσαν τα Σωματεία EEAE-ΕΣΑΠΕ-ΣΕΜΑ.
Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε την ανάγκη, να ενισχυθεί η αγορά με νέους ασφαλιστές, προέβαλε όμως ιδιαίτερα την ανάγκη, να μάθουν να δουλεύουν όλοι με το σωστό τρόπο, επισήμανε την ανάγκη της εκπαίδευσης έναντι της τεχνικής κατάρτισης και πρότεινε την επαναφορά του θεσμού του δόκιμου ασφαλιστή.
Ο κ. Γεωργακόπουλος πρότεινε λιγότερη επίκληση εξωτερικών εμποδίων και σωστή δουλειά, όπως δύο ραντεβού καθημερινά, που συνεπάγονται 25% ετήσια αύξηση παραγωγής. Μερικά από τα ψήγματα εμπειρίας και γνώσης που μοίρασε απλόχερα ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν:
- «Όσο δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση για να προσελκύσουμε νέα παιδιά με πολύ περισσότερα προσόντα από τα δικά μας, αυτός ο κλάδος θα μαραζώσει, διότι ότι και να λέμε για την ψηφιοποίηση και για την τεχνητή νοημοσύνη, αυτό το επάγγελμα δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα άλλον. Δεν γίνεται, αυτά τα μέσα είναι για να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε ταχύτητα, σε ευπρέπεια και για να μειώσουν το κόστος».
- «Κανένας δεν κάνει δύο ραντεβού την ημέρα! Μιλάμε ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Δύο συναντήσεις την ημέρα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Είναι 25% αύξηση της παραγωγής σε ένα χρόνο! Όχι με άλγεβρα, με πρακτική αριθμητική. Εγώ έχω να πω πάρα πολλά πράγματα για αυτό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι να μπει νέο αίμα και σε αυτό χρειάζεται εκπαίδευση, όχι τεχνική κατάρτιση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε στους φροντιστές μας είναι να μάθουν να δουλεύουν».
- «Άκουσα για το εισόδημα, που δεν έχει ο κόσμος εισόδημα. Δεν έχουν εισόδημα για τα ασφάλιστρα του σπιτιού τους, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους, της οικογενείας τους, και έχουμε αφήσει την αγορά στα 4,5 δις ευρώ, όταν ο τζίρος φθάνει τα 25 δισ. ευρώ στα τυχερά παιχνίδια, από τον κόσμο που δεν έχει εισόδημα! Έλεος!».
- «Τα 4 δισ. ευρώ της πίτας, έγιναν 4,5 δισ. αυτή είναι η μια οπτική. Υπάρχει και η άλλη που λέει ότι τα 5,33 δισ. ευρώ του 2009 έγιναν 4,5 δισ. ευρώ. Η αγορά είναι κάτω 13,8%. Εμείς πάντως, είμαστε 99,1% επάνω, χωρίς bankassurance και χωρίς διαδικτυακές πωλήσεις».
Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «παλαιότερα είχα τονίσει προς τη ΔΕΙΑ: «Μας αντιμετωπίζετε σαν να είμαστε μια γενιά απατεώνων που απευθύνονται σε μια γενιά ηλιθίων. Δηλαδή εμείς οι ασφαλιστές είμαστε οι απατεώνες και η κοινωνία είναι οι ηλίθιοι;» Και πρόσθεσε ότι τώρα «εδώ έχουμε ένα προνόμιο, που δεν το έχουμε αξιοποιήσει ακόμη γιατί είναι ακόμα καινούργιος στη ΔΕΙΑ, αλλά ο κύριος Κωνσταντάς που είναι στη δουλειά, είναι της αγοράς, είναι άνθρωπος που βγήκε από τα σπλάχνα μας και ξέρει τα προβλήματα όσο δεν τα ξέρει κανένας άλλος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος».
Ο κ. Γεωργακόπουλος κατέληξε επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξέλιξης, ότι ο διαμεσολαβητής δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανέναν, ενώ επισήμανε την ανάγκη να νιώθει πρώτα από όλα κι ο ίδιος, ασφαλής: «Εμείς έχουμε μία πολιτική. Το ασφαλιστήριο ανήκει σε αυτόν που το έφερε στην εταιρία. Η προμήθεια ανήκει σε αυτόν που έφερε το συμβόλαιο. Προστατεύουμε σε απόλυτο βαθμό τα χαρτοφυλάκια των συνεργατών μας. Προστατεύουμε με πολιτική εταιρίας τους κόπους των συνεργατών μας».