Αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι να πέσει η γραμμή

Ετη 2000-2010 πρώτη δεκαετία. Ετη 2010-2020 δεύτερη δεκαετία.  Για είκοσι συναπτά χρόνια η ασφαλιστική αγορά, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα και ξένων συζητούν με τους πολιτικούς.  Συζητούν και συμφωνούν ή διαφωνούν, αναμένουν στο ακουστικό, αλλά πέφτει η γραμμή και μετά ξανά τα ίδια. Στο δια ταύτα τίποτα δεν προχωράει.

Ελενα Ερμείδου

Μπήκαμε στην τριτη δεκαετία 2020-2030. Τι θα αλλάξει για τους πολιτικούς, μιλάμε για τους ίδιους.Τι θα αλλάξει για την ασφαλιστική αγορά, από το να ακούει τώραρ που πλησιάζουν οι εκλογές  και εξαγγέλωνται τα προγράμματα.

Στις 8 Μαίου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση συζητά με πολιτικούς. Είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με την ΕΕΑΕ, την ΕΣΑΠΕ και τον ΣΕΜΑ με την συνδρομή του ΕΕΑ. Θα ακουστούν οι απόψεις των πολιτικών κομμάτων για τον παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τους κ.κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΝΔ),  ‘Εφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ)  και  Παύλο Χρηστίδη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Ομιλία θα παραθέσει ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Είκοσι ακούμε απόψεις για τις συντάξεις, για την υγεία. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήρθαν και οι απόψεις των πολιτικών για τις φυσικές καταστροφές, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες.  Πεπαλαιωμένες πλεον απόψεις με ελάχιστη πλέον αξία.

Απόψεις όμως. Κανείς από τους πολιτικούς δεν βελτίωσε καμία διαδικασία στους τομείς αυτούς πέραν των μικρών βελτιώσεων που έγιναν στο συνταξιοδοτικό αλλά στον πρώτο πυλώνα ασφάλισης.

Μία χώρα, εξαίρεση στην Ευρώπη που βαδίζει στιβ αυτόματο πυλότο. Κανείς πολιτικός όταν ξεσηκώνονται οι μάζες από τον συνδικαλισμό δεν έχει μιλήσει για το κόστος των φυσικών καταστροφών ή τις απώλειες σε εκατομύρια ευρώ από ένα μεγάλο καταστροφικό γεγονός, Κανείς δεν έχει βαλθεί να ενημερώσει τους ψηφοφόρους για τις συνέπειες των πολιτικών αποφάσεων.

Επειδή και εμείς δεν αποφεύγουμε να αναπαράγουμε απόψεις, αναμένουμε στο ακουστικό μας, να δούμε και να ανκούσουμε τι θα λεχθεί από τους πολιτικούς στις 8 Μαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*