Πόσες ασφαλιστικές θα μείνουν στην Ελλάδα ;

Διαβάζει ο Ανασφάλιστος ότι στις 30.9.2022 δραστηριοποιούνταν στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης 37 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούνται βάσει της άδειας λειτουργίας και των ασφαλιστικών τους εργασιών ως εξής:

Δύο επιχειρήσεις ασφαλίσεων ζωής, 19 επιχειρήσεις ασφαλίσεων κατά ζημιών και 16 επιχειρήσεις που ασκούν ταυτόχρονα δραστηριότητες ασφαλίσεων ζωής και ασφαλίσεων κατά ζημιών Από τις ως άνω 37 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, 35 λειτουργούν και εποπτεύονται σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία “Φερεγγυότητα II” (Solvency II).

Ακούει ο Ανασφάλιστος τα σχόλια της Αγοράς που λένε: “Πόσες ασφαλιστικές αντέχει η ελληνική αγορά ;” και μάλιστα όταν βλέπουμε από τις πρόσφατες Εκθέσεις Φερεγγυότητας 2022 ότι η πίτα δεν μεγαλώνει και τα μερίδια ασφαλιστικών είτε μένουν στάστιμα, είτε μειώνονται, δύσκολα ανεβαίνουν.

Πολύ κοντά σε μερίδια η Εθνική Ασφαλιστική με την Eurolife. Σε απόσταση καλή η Generali και με ισχυρή κερδοφορία. Τι γίνεται με την ΝΝ όμως;

Δεν μπορεί να δει καθαρά ο Ανασφάλιστος πως θα πορευτούν οι ασφαλίσεις ζωής και υγείας. Γιατί μπορείτε εσείς να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα από την παραγωγή της ΝΝ η οποία ενώθηκε με την MetLife;

Αραγε αυτοί που ψιθυρίζουν και πάλι ότι για κάποια Ασφαλιστική θα ξεκινήσουν συνομιλίες για νέο deal ;  Πριν την συγχώνευση της Allianz με την Ευρωπαϊκή Πίστη ακούγονταν για δύο ασφαλιστικές, την μία την ήθελαν σε γερμανικά χέρια, η άλλη στα λόγια άλλαζε χέρια.

Και για να ακούσουμε ξανά αυτά που είπε η KPMG στην ετήσια ανάλυση της για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Επιβεβαίωσε ότι στέκουν πολλές ασφαλιστικές στην Ελλάδα, αδύνατο να μην υπάρξουν εξελίξεις και νέες κινήσεις ωστόσο δεν μίλησε για το 2023. Αντίθετα ασφαλιστικές επιχειρήσεις βλέπουν ότι κάτι θα συζητηθεί και θα γίνει μέσα στο 2023.

Ας κρατήσουμε εμείς στα χέρια μας τα αποτελέσματα του 2022 και ας περιμένουμε την επόμενη κίνηση.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*