Ποιοι μεγάλοι οίκοι είχαν ομόλογα της Credit Suisse

Η PIMCO, η Invesco και η BlueBay είναι μεταξύ των επενδυτών που είχαν ανεξασφάλιστα ομόλογα AT1 τα οποία «κουρεύτηκαν» ολοσχερώς κατά 100% στη διάσωση της Credit Suisse, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα της Pimco ήταν 340 εκατ. δολάρια για τα οποία πήρε ισόποση ζημιά.

Και οι τρεις οίκοι που αναφέρει το Bloomberg είναι πολύ μεγάλοι οίκοι, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αυτών και της PIMCO η οποία είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής διεθνώς με κεφάλαια υπό διαχείριση που φθάνουν τα 1,7 τρις δολάρια, όπως αναφέρει το Reuters. Στο μεταξύ νεότερες πληροφορίες αν και δεν εμπλέκουν αυτούς τους οίκους, αναφέρουν ότι ετοιμάζονται δικαστικές αγωγές για το κούρεμα των ομολόγων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ο γίγαντας των ομολόγων PIMCO έχασε περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια σε μια κατηγορία ομολόγων AT1 της Credit Suisse.

Η συνολική έκθεση του Αμερικανού διαχειριστή επενδύσεων στην ελβετική τράπεζα όμως μέσω άλλων τίτλων ανέρχεται σε δισεκατομμύρια, δήλωσε πηγή που γνωρίζει.

Οι τρέχουσες συμμετοχές της PIMCO σε ομόλογα της Credit Suisse, αν εξαιρεθούν τα ομόλογα AT1 άξιζαν πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η πηγή του Reuters.

Οι ζημίες από τους τίτλους AT1 όμως, αντισταθμίστηκαν από τα κέρδη της PIMCO σε άλλα ελβετικά ομόλογα που εκδόθηκαν τα οποία αυξήθηκαν σε αξία μετά τη συγχώνευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ορισμένα ομόλογα της Credit Suisse σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα μετά τη διάσωση.

Στο μεταξύ ρεπορτάζ του Fortune που αναπαράγει τις πληροφορίες του Bloomberg για τους 3 οίκους αναφέρει, ότι «οι τίτλοι αυτοί ενδέχεται να έχουν αλλάξει ή να έχουν πουληθεί εξ ολοκλήρου από τις τελευταίες ανακοινώσεις των οίκων

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στη Credit Suisse.

ΝΑΚ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*