Allianz: Ριζικές αλλαγές στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις

της Ελενας Ερμείδου

Εκ βάθρων αλλαγές στο μοντέλο ασφάλισης  των επιχειρηματικών κινδύνων μεγάλων και μικρότερων πελατών δρομολογεί η Allianz το 2023 με την ίδρυση της Allianz Commercial. H Allianz Commercial θα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, μία γραμμή στρατηγικής, μία γραμμή προσέγγισης στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα ενσωματώνει το αποτύπωμα των τοπικών αγορών, ώστε τα δίκτυα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να παρέχουν στους ασφαλισμένους λύσεις ευρείας γκάμας, μέσα από οικονομίες κλίμακας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μετάβαση σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που αποτελεί συνέχεια της ήδη υπάρχουσας στρατηγικής της Allianz.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος Allianz, διαβλέποντας την μεγάλη αύξηση των παγκόσμιων κινδύνων επιχειρεί να κλείσει τα διαρθρωτικά κενά που υπήρχαν και να επεκτείνει την προσφορά και την διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων, συνενώνοντας την μεγάλη μονάδα μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών πελατών: Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) με τις μικρές λειτουργικές μονάδες χωρών που έχει παρουσία  Allianz  και που εξυπηρετούν λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εναρμονισμένες λύσεις ασφάλισης επιχειρηματικών κινδύνων

Τόσο οι πελάτες της Allianz, όσο και οι συνεργάτες της θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εναρμονισμένες ασφαλιστικές λύσεις που θα συντονίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με το διακριτικό ότι θα παρέχονται στις τοπικές αγορές. Παράλληλα θα αυξηθούν οι προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης για τους εργαζόμενους της Allianz καθώς θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής κινητικότητας.

Επεκτείνεται στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων

Κατά την Allianz, όπως αναφέρθηκε παραπάνω το νέο μοντέλο είναι επακόλουθο της πολυετούς στρατηγικής της  στην κάλυψη των παγκόσμιων κινδύνων,  καθώς  και μία θεμελιώδη κίνηση του Ομίλου Allianz στην πρόθεση του να επεκτείνει την παρουσία στον τομέα της Περιουσίας και Ατυχημάτων,  υιοθετώντας  μεγάλες  πλατφόρμες με στόχο να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  βάσεις για αυτό το εγχείρημα τέθηκαν το 2021 με την  ίδρυση του Παγκόσμιου Εμπορικού Τμήματος  της Allianz το 2021.

Περιγραφή του νέου σχήματος

Η Allianz Commercial θα διαθέτει έναν μοναδικό εμπορικό εταίρο σε κάθε χώρα. Οι αρμόδιες ομάδες για τις εμπορικές συναλλαγές, το underwriting και την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων θα συνεργαστούν στενά στο πλαίσιο  του νέου ολοκληρωμένου μοντέλου λειτουργίας. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις νομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν τα ίδια.

Ως επικεφαλής στην Allianz Commercial ορίστηκε ο Joachim Mueller ο οποίος αναλαμβάνει μέρος των αρμοδιοτήτων ως CEO της  AGCS SE, θα αναφέρεται στον  Townsend. Dirk Vogler, πρώην Μέλος του ΔΣ της Allianz Versicherungs-AG, που διορίστηκε Επικεφαλής Μετασχηματισμού Μεσαίων Επιχειρήσεων και αναφέρεται στον J. Mueller.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*