Carglass® – Repair for Nature

Ένα δέντρο για κάθε τόνο CO2 που εξοικονομείται από την Επισκευή Εμπρόσθιου Παρμπρίζ

Ένα δέντρο είναι σε θέση να απορροφήσει από την ατμόσφαιρα 22kg CO2 κάθε χρόνο. Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «Giving Back», η Carglass®, κορυφαία εταιρεία στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων οχημάτων και παραμετροποίησης κάμερας ADAS, ενισχύει ακόμη περαιτέρω την προσπάθεια μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα στην Γη. Στο πλαίσιο της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας, Carglass® – Repair for Nature,  η Carglass® Ελλάδας σε συνεργασία με τη we4all, φυτεύει ένα δέντρο για κάθε τόνο CO2 που εξοικονομείται από την υπηρεσία της επισκευής εμπρόσθιου παρμπρίζ. 

Η Carglass® προσφέρει την υπηρεσία της επισκευής εμπρόσθιου παρμπρίζ στην ελληνική αγορά από το 2001. Η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη στην μέθοδο, Belron® Way of Fitting (BWoF), που ακολουθεί η εταιρεία. To Belron® Technical, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου, έχει αναπτύξει αποκλειστική πατενταρισμένη τεχνολογία, με την οποία το εμπρόσθιο παρμπρίζ ανακτά πλήρως τις αρχικές του ιδιότητες, εξασφαλίζοντας ξανά την ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών, χωρίς να απαιτείται η αντικατάστασή του.

Με την επισκευή δημιουργούνται σημαντικά οφέλη, αφού εξοικονομείται χρόνος και χρήματα για τον οδηγό. Παράλληλα, η υπηρεσία αποφέρει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον, αφού δεν απαιτείται η αντικατάσταση του παρμπρίζ με νέο κρύσταλλο. Αυτό συνεπάγεται με ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τον περιορισμό επεξεργασίας της πρώτης ύλης για την κατασκευή του κρυστάλλου, την εξάλειψη των ρύπων από τη μεταφορά και συσκευασία του και τη μείωση των απορριμμάτων, που θα προέκυπταν από την αντικατάσταση.

Η We4all είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής και αναλαμβάνει δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στην Ελλάδα και όλο τον Κόσμο. Αποστολή του οργανισμού είναι «να βοηθήσουμε την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας». Ο οργανισμός λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και διατηρεί συνεργασία με πάνω από 40 δήμους σε όλη την Ελλάδα. 

Η νέα επικοινωνιακή καμπάνια αποτελεί κομμάτι της δέσμευσης της Carglass® Ελλάδας για ανταποδοτικότητα και συνεισφορά προς το περιβάλλον και την κοινωνία. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει με πραγματικό ενδιαφέρον να προάγει δράσεις που λειτουργούν ως αφετηρία για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνοντας προτεραιότητα σε δράσεις που συμβάλλουν στον Σκοπό αυτό. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*