Νέα εκτίμηση: Άνω των 4 δις δολαρίων οι ασφαλισθείσες ζημιές στην Τουρκία

Οι δύο διαδοχικοί καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν στις 5 Φεβρουαρίου Τουρκία και Συρία στην περιοχή των κοινών τους συνόρων, καθώς και οι δεκάδες μετασεισμοί, προκάλεσαν ασφαλιστικές απώλειες που μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η εταιρεία πληροφοριών ακινήτων CoreLogic.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε ήδη τους 22.000, ενώ η καταστροφή έπληξε πολλές περιοχές της Νότιας Τουρκίας και της Βόρειας Συρίας, συμπεριλαμβανομένων 10 πόλεων. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν άστεγοι μετά την κατάρρευση 8.300 κτιρίων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 23 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή χρειάζονται βοήθεια.

Οι σεισμοί έχουν επίσης καταστρέψει, εκτός από κατοικίες, πολλές εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, διακόπτοντας επίσης τις ροές πετρελαίου στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Τζεϊχάν στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι οι αγωγοί Κιρκούκ-Τσεϊχάν και Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν παραμένουν άθικτοι.

Λεπτομερής περιγραφή του συμβάντος και των παραμέτρων του σεισμού είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο CoreLogic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*