Έλληνες Ευρωβουλευτές σε εκδήλωση για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων BIPAR (Insurance Agents’ Committee), διοργανώνει το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 2023, και πριν την έναρξη των εργασιών της εξάμηνης Γενικής Συνέλευσης, εορταστική εκδήλωση στην Αίθουσα A. Spinelli του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τιμήσει το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, που αντιπροσωπεύεται στους κόλπους της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από 47 Ενώσεις, 30 κρατών μελών της.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και συγκεκριμένα :

Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να αναδείξει την ιδιαίτερη αξία που έχει το επάγγελμα στην κοινωνία, την μοναδική σχέση του ασφαλιστή με τον πελάτη του, την συμβολή του στην εθνική οικονομία και την συμμετοχή του στην ασφαλιστική κάλυψη νέων αναδυόμενων κινδύνων και αναγκών.

Στην εκδήλωση από πλευράς της η ΕΑΔΕ, έχει προσκαλέσει να λάβουν μέρος οι Ευρωβουλευτές που μετέχουν στις αρμόδιες Επιτροπές, κ.κ Κων. Αρβανίτης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κούλογλου, Γεώργιος Κύρτσος και Δημήτριος Παπαδημούλης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση θα συνδέονται με την ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, στις συνταξιοδοτικές ανάγκες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αλλαγές της Solvency II Directive και στην Distance Marketing of Consumer Financial Services Directive (DMFSD), που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της τελικής μελέτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*