Κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη η ΕΥ Ελλάδος

Η ΕΥ Ελλάδος αναγνωρίστηκε ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για το 2023 από τον παγκόσμιο οργανισμό Top Employers Institute, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ινστιτούτου για τη φετινή χρονιά.

Το πρόγραμμα του Top Employers Institute πιστοποιεί οργανισμούς με βάση τα αποτελέσματα έρευνας από πιστοποιημένους ελεγκτές στο σύνολο των πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζουν. Η έρευνα καλύπτει έξι τομείς ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελούνται από 20 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων είναι η στρατηγική για τους ανθρώπους, το εργασιακό περιβάλλον, η προσέλκυση ταλέντου, η εκπαίδευση, η διαφορετικότητα & συμπερίληψη, η ευημερία (wellbeing), κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή της ΕΥ Ελλάδος στη λίστα των Top Employers ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επιβεβαιώνει και ενισχύει την ισχυρή δέσμευσή της για έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο.

Από το 2011 έως σήμερα η ΕΥ Ελλάδος αύξησε τον συνολικό αριθμό του προσωπικού της, από 540 σε 2.200 εργαζόμενους. Επιπλέον στο Οικονομικό Έτος 2022, η ΕΥ έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 150 φοιτητές, από τους οποίους το 50% δέχτηκαν πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της άσκησής τους.

Η EY δίνει έμφαση στην εξέλιξη των ανθρώπων της, μέσα από ένα πλήθος προγραμμάτων. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα EY Badges παρέχει την ευκαιρία στα στελέχη της ΕΥ να αποκτήσουν δωρεάν ψηφιακά διπλώματα σε δεξιότητες εστιασμένες στο μέλλον, ενώ το ΕΥ Tech MBA, το EY Masters in Business Analytics και το EY Masters in Sustainability, τα οποία απονέμονται από το Hult International Business School, βρίσκονται στη διάθεση όλων των εργαζόμενων της EY, εντελώς δωρεάν. Συνολικά, από το 2016, έχουν επενδυθεί από την ΕΥ Ελλάδος σχεδόν €6 εκατ. σε προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης (Learning & Development), συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, η ΕΥ Ελλάδος υποστηρίζει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη (Diversity, Equity and Inclusiveness). Ενδεικτικά, το Οικονομικό Έτος 2022, η εκπροσώπηση των γυναικών έφτασε το 47% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων, ενώ περισσότερες από τις μισές (52%) προαγωγές μέσα στο έτος τις έλαβαν γυναίκες. Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, το ποσοστό των γυναικών στις ανώτατες και ανώτερες διοικητικές θέσεις να φτάσει τουλάχιστον το 40% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Συγχρόνως, η ΕΥ δίνει έμφαση στην προσωπική ευημερία και υγεία των ανθρώπων της μέσα από πρωτοβουλίες που καλύπτουν τη σωματική και ψυχική υγεία, και προωθούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικών και προσωπικών / οικογενειακών υποχρεώσεων. Αντλώντας από την εμπειρία της πανδημίας, η ΕΥ προωθεί ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας και τηλεργασίας, προσαρμοσμένο στις προσωπικές και ομαδικές ανάγκες των ανθρώπων της. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, όλοι οι άνθρωποι της ΕΥ Ελλάδος είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εργάζονται μειωμένο ωράριο κάθε εβδομάδα, ή, εναλλακτικά, να λάβουν το μειωμένο αυτό ωράριο ως πέντε επιπλέον ημέρες άδειας στο ίδιο διάστημα.

Ο κος Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αποτελεί αναγνώριση της διαρκούς μας προσπάθειας να οικοδομήσουμε μια εταιρική κουλτούρα που θέτει τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο. Στην ΕΥ, έχουμε προσδιορίσει με σαφήνεια τον σκοπό μας, τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, και γνωρίζουμε καλά ότι προϋπόθεση για να το πετύχουμε είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποί μας μπορούν να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν στον μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους για να υλοποιήσουν τα οράματα και τους στόχους τους, σε αρμονία με την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, με την ευημερία των ανθρώπων μας να αποτελεί, σταθερά, πρώτη προτεραιότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*