Pricefox.gr: Έως 12% αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου το 2022

Αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου για το 2022 παρατηρείται συγκριτικά με το 2021, ενώ αναμενόμενη είναι και η περαιτέρω αύξησή τους για το 2023.

Σύμφωνα με το Pricefox.gr μετά από σύγκριση ασφαλιστικών εταιρειών αναφορικά με τις μέσες αυξήσεις τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου, παρατήρησε ότι στην Ελλάδα συνολικά υπάρχει αύξηση από 3.5% έως 12% των ασφαλίστρων το 2022 σε σχέση με το 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η αύξηση των ασφαλίστρων εξαρτάται από συνδυαστικούς παράγοντες, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας ανεβάζουν την τιμή των ασφαλειών.

Με τις μετακινήσεις στους δρόμους να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, και κατά συνέπεια να αυξάνονται και οι πιθανότητες ατυχημάτων, οι καταναλωτές βλέπουν τις ασφάλειες των αυτοκινήτων να παίρνουν την ανιούσα.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν βγάλει τα οχήματά τους σε ακινησία, με αποτέλεσμα τη μείωση των ασφαλειών. Τώρα, όμως, με την αύξηση του όγκου της κυκλοφορίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κι αυτό γιατί ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκινήτων στους δρόμους σημαίνει περισσότερες πιθανότητες ατυχημάτων.

Επιπλέον, λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των ανταλλακτικών, αυξάνονται οι αποζημιώσεις από πλευράς ασφαλιστικών εταιρειών και αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται αυξημένα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές είναι και το γεγονός ότι οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα είναι όλο και πιο εξελιγμένες και περίπλοκες, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερο κόστος αντικατάστασής τους.

Μάλιστα, ακόμη και η πόλη στην οποία ζει ο κάθε πολίτης παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αυτό σχετίζεται, άμεσα, με την κίνηση τους δρόμους και τις περισσότερες πιθανότητες ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Pricefox.gr μετά από σύγκριση ασφαλιστικών εταιρειών αναφορικά με τις μέσες αυξήσεις τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου, παρατήρησε ότι στην Ελλάδα συνολικά υπάρχει αύξηση των ασφαλίστρων το 2022 σε σχέση με το 2021 κατά 7% με τις αυξήσεις να κυμαίνονται από 3.5% έως 12% και κυρίως για τα πιο συνηθισμένα οχήματα από 1000 έως 1600 κυβικά.

Nα σημειωθεί ότι υπάρχουν και ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες κράτησαν σταθερό τιμολόγιο για αυτό και η σύγκριση τιμών online είναι πολύ σημαντική.

Στην Αθήνα, για παράδειγμα, η αύξηση που παρατηρείται στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι της τάξης του 7% με εύρος από 3% έως 12%, ενώ στη Θεσσαλονίκη λίγο χαμηλότερη στα 5.3% με εύρος από 1% έως 12%, την ώρα που στην Κρήτη η αύξηση ξεπερνάει το ποσοστό της Αθήνας, αγγίζοντας το 7.5% με εύρος από 4% έως 14%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*