Nέα CEO της Allianz Trade: Ποια είναι η Aylin Somersan Coqui

Η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, ανακοινώνει ότι η Aylin Somersan Coqui, μέχρι σήμερα Group Chief Risk Officer της Allianz SE, θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade. Αυτή η αλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και ακολουθεί την αποχώρηση της Clarisse Kopff, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα νέο ηγετικό ρόλο εκτός της Allianz από τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Η Aylin Somersan Coqui (46) είναι κάτοχος πτυχίου από το Davidson College και MBA από το Harvard Business School. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Morgan Stanley το 1998 και στη συνέχεια εντάχθηκε στον Όμιλο Allianz το 2002. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην Allianz Global Investors και στην PIMCO, πριν αναλάβει πολλούς διεθνείς ηγετικούς ρόλους στον Όμιλο: Chief Financial Officer (2013 – 2015) και Διευθύνων Σύμβουλος (2016 – 2018) στην Allianz Τουρκίας, Chief Human Resources Officer στην Allianz SE (2019) και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής Εργασίας στην Allianz Deutschland AG (2019 -2020). Από το 2020, η Aylin είναι Group Risk Chief Officer στην Allianz SE.

Η Aylin Somersan Coqui θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade και ο διορισμός της υπόκειται στις τυπικές ρυθμιστικές απαιτήσεις έγκρισης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Clarisse για την εξαιρετική δουλειά που έκανε για την Allianz Trade και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας της. Ευχόμαστε στην Aylin ό,τι καλύτερο στον νέο της ρόλο και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεδομένης της μακρόχρονης εμπειρίας της, τόσο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όσο και στην ασφάλιση, καθώς και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της στον κίνδυνο, είναι σε εξαιρετική θέση να οδηγήσει τη συνεχιζόμενη επιτυχημένη πορεία της Allianz Trade», αναφέρει ο Chris Townsend, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*