Ε.Ε.: Αγόρασε 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε άλλες 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων, οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών. Συνολικά η ΕΕ έχει αγοράσει περισσότερες από 330.000 δόσεις.

«Μέσω της HERA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στον τομέα της Υγείας), εξασφαλίσαμε επιπλέον 170.000 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων» επεσήμανε η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδη, σε δηλώσει καθ’ οδόν προς την άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ στην Πράγα.

Η HERA θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς «για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στα κράτη μέλη όλη την υποστήριξη που χρειάζονται», πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου. Όπως εξήγησε η ίδια, η ΕΕ βιώνει «πτωτικές τάσεις» όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, αλλά η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει προετοιμασμένη για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου έχουν αναφερθεί 18.463 κρούσματα στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προκαλεί ασθένεια με παρόμοια αλλά λιγότερο σοβαρά συμπτώματα με την ευλογιά, όπως είναι πυρετός, εξάνθημα και διογκωμένοι λεμφαδένες.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*