back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή 6 Ιουλίου 2025

Το ΥΓΕΙΑ ολοκλήρωσε την επιτυχημένη συνεισφορά του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα InteropEHRate

Το ΥΓΕΙΑ, πιστό στην υπόσχεση του για συνεχή εξέλιξη και καινοτομία, ολοκλήρωσε ύστερα από τρία συναπτά χρόνια τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» (HORIZON 2020), με την επιτυχημένη συνεισφορά του στο εμβληματικό έργο InteropEHRate.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο project που σκοπό έχει την εύκολη πρόσβαση αλλά και τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από τις κινητές τους συσκευές.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα InteropEHRate έθεσε τους εξής υψηλούς στόχους:

  • Την συγκέντρωση των ατομικών δεδομένων υγείας -τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας- σε ενιαία μορφή στις κινητές συσκευές τους.
  • Τη δυνατότητα διαμοιρασμού των δεδομένων σε επαγγελματίες υγείας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόλυτη ασφάλεια.
  • Τη δυνατότητα πρόσβασης του νοσηλευτικού προσωπικού σε κρίσιμα για τη περίθαλψη του ασθενή δεδομένα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Τη δυνατότητα διαμοιρασμού, με πλήρη έλεγχο, ασφάλεια, ανωνυμία, αλλά και δυνατότητα ανακλήσεως, επιλεγμένων δεδομένων, συμμετέχοντας σε απομακρυσμένες κλινικές μελέτες (decentralized clinical trials). Μία ενέργεια ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση της έρευνας.

Το InteropEHRate ανέπτυξε ένα σύνολο πρωτοκόλλων και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα τόσο από τους παρόχους υγείας, όσο και από τους προμηθευτές, για τη βελτίωση ή και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών.

- Advertisement -

Το ΥΓΕΙΑ επιλέχθηκε ως ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία συμμετείχαν ενεργά σε αυτό το καινοτόμο έργο.

Συγκεκριμένα, ασθενείς προερχόμενοι από την Ιταλία και το Βέλγιο, επισκέφθηκαν ιατρούς του νοσοκομείου, στους οποίους έδωσαν πρόσβαση στα δεδομένα υγείας τους, τα οποία και μεταφράστηκαν σε πραγματικό χρόνο.

Αντιστρόφως, ασθενείς του ΥΓΕΙΑ επισκέφθηκαν τα Νοσοκομεία του Monasterio Foundation της Πίζα στην Ιταλία, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Στις επιτυχημένες δοκιμές συμμετείχαν από πλευράς του ΥΓΕΙΑ: ο Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, o Πέτρος Δανιάς, Διευθυντής Τμήματος MRI καρδιάς, o Στέργιος Τασιόπουλος Διευθυντής Ζ’ Παθολογικής Κλινικής, η Ευθυμία Παπαδοπούλου, Παθολόγος Ζ’ Παθολογικής Κλινικής, η Κυριακή Φραγκιουδάκη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης.

Τα αποτελέσματα του project θα παρουσιαστούν στο τελικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λιέγη (Βέλγιο), στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Σε αυτό, εκτός από τα αποτελέσματα του έργου και τα συμπεράσματα από τις πιλοτικές δοκιμές, θα συζητηθεί η συνεισφορά του InteropEHRate αφενός στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαμοιρασμό δεδομένων υγείας, με έμφαση στο European Health Data Space, αφετέρου στις αντίστοιχες πολιτικές των Εθνικών Οργανισμών Υγείας. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί το πλάνο ενεργειών για την περαιτέρω εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων του InteropEHRate.

Το συνέδριο μπορεί να παρακολουθηθεί δωρεάν, ύστερα από δήλωση συμμετοχής εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μέτρα ΤΩΡΑ για τον κλάδο Υγείας

Για όλες τις πτυχές του προβλήματος των ασφαλίστρων υγείας μίλησαν εκτενώς θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της αγοράς από την Ύδρα

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά

Ισχυρές αναταράξεις και χαμηλό βαρομετρικό, πληροφορείται σήμερα ο Ανασφάλιστος ότι πλησιάζουν την περιοχή της ασφαλιστικής αγοράς. 

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γιατί οι τράπεζες «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστικό κλάδο

Έμπειρος τραπεζίτης, σχολιάζοντας την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζει με νόημα ότι «μετά από μια περίοδο δεκαπέντε

Στα 3,25 δισ. ευρώ η ασφαλιστική παραγωγή του κλάδου ζωής και υγείας

Στα 3,248 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών από τα προγράμματα ζωής και υγείας το 2024

Βαρόμετρο Πρακτικών Πληρωμών, Atradius Hellas: Το 55% των τιμολογίων εξοφλούνται εκπρόθεσμα

Μόλις τέσσερα στα δέκα τιμολόγια πληρώνονται εμπρόθεσμα στην Ελλάδα, με την εμπορική πίστωση να αποτελεί την κυρίαρχη μορφή χρηματοδότησης

Ορόσημο για την Hellas Direct: Στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρ. Κύπρου, με €20 εκατ. ομόλογο Tier 2

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct (HD Insurance PLC) ανακοινώνει την επιτυχή έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση ομολόγου Tier 2 ύψους

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις