Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθούμε για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών

Η υιοθέτηση μιας τακτικής για την διατροφή μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Στόχος είναι η διατήρηση του φυσιολογικού βάρους και η λήψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Σημαντικό μυστικό που βοηθά όλες τις εποχές , σύμφωνα με την Γεωργία Καπώλη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθία, είναι το καλό πρωινό γιατί ρυθμίζει την όρεξη και τον μεταβολισμό το υπόλοιπο της ημέρας. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν το ημιάπαχο γάλα με muesli ή νιφάδες βρώμης αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και κανέλα. Τα δημητριακά βοηθούν στην όρεξη, όπως εξηγεί η διαιτολόγος, ώστε να καταναλώνουμε λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της μέρας. Χάρη στους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες,  επέρχεται το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οπότε ο οργανισμός δεν χρειάζεται  τσιμπολογήματα.

Για την αντιμετώπιση του καύσωνα συνιστάται η πόση νερού καθώς και  η αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό, όπως είναι φρούτα, λαχανικά, χυμοί, γάλα, γιαούρτι,  αλλά και τα ροφήματα με καφεΐνη, κατά τα λεγόμενα της κ. Καπώλη. Ο καφές καλό είναι να συνοδεύεται με ακατέργαστη/καστανή ζάχαρη, λόγω περιεκτικότητας μετάλλων, όπως είναι το κάλιο και το μαγνήσιο.

Στην προσπάθεια κατευνασμού της αχαλίνωτης όρεξης βοηθούν τα συχνά γεύματα  σε σταθερά χρονικά διαστήματα. Επιδίωξη είναι η  ενεργοποίηση του μεταβολισμού και  ημειωμένη αποθήκευση λίπους. Για την δε σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης και γλυκόζης ενδείκνυνται τροφές όπως είναι οι ρυζογκοφρέτες, οι οποίες είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά, ενώ είναι αρκετά περιεκτικές σε φυτικές ίνες.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*