ERGO: Επιτυχής πορεία στον χρόνο, σταθερότητα, φερεγγυότητα και ανάπτυξη

Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική κοινωνία και τις εξελίξεις στην οικονομία, οι άνθρωποι της ERGO έκαναν μια σύντομη παύση από την καθημερινή προσπάθεια, προκειμένου να γιορτάσουν το κλείσιμο μιας χρονιάς με πλούσια συγκομιδή από σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις, αλλά και να υποδεχτούν με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία μια χρονιά – πρόκληση για κάθε επαγγελματία.

Οι εκδηλώσεις της κοπής πίτας των Συνεργατών πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλότερη συμμετοχή.  Στη γιορτή της Αθήνας, που διοργανώθηκε από κοινού με την D.A.S Hellas, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Συνεργάτες, ενώ στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν τους 250. κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ε.Α..Ε.Ε.

Προσωπικό και Συνεργάτες, έχοντας προσαρμοστεί πλήρως με τη νέα εικόνα, τις αρχές και τη φιλοσοφία της ERGO Ελλάδος, έδειξαν να απολαμβάνουν από την πρώτη στιγμή αυτή την ευκαιρία για έναν σύντομο απολογισμό και ανταλλαγή απόψεων μέσα σε ευδιάθετο κλίμα, γεμάτο χαμόγελα και ευχές για τη καινούργια χρονιά. 

Με οικοδεσπότες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO, αλλά και τα Στελέχη όλων των Διευθύνσεων, οι εκδηλώσεις άνοιξαν με τις καθιερωμένες ομιλίες και τους χαιρετισμούς.

Η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε., στον σύντομο χαιρετισμό της σχολίασε την επικαιρότητα και τις δυσκολίες που γεννά και στον ασφαλιστικό κλάδο η κρίση, κυρίως σε επίπεδο ρευστότητας και είσπραξης ασφαλίστρων, αφού και η ασφαλιστική αγορά συνδέεται με την ευρύτερη χρηματοοικονομική. 

κ. Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ERGOΣτη συνολική της  ανασκόπηση δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει και τα θετικά στοιχεία, όπως η αντοχή του ασφαλιστικού κλάδου σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, την επιτυχή πορεία, παρά τις αντιξοότητες, αρκετών εταιριών, τη διεύρυνση των περιθωρίων ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης και τέλος τον έντονο πια προβληματισμό του έλληνα πολίτη που επιζητά πλέον εταιρίες κύρους προκειμένου να καλύψει τις ασφαλιστικές του ανάγκες .    
 
Σύντομο χαιρετισμό, απηύθυνε και ο Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, τονίζοντας τη σημασία της σταθερότητας που παρουσιάζει η εταιρία αναπτυσσόμενη θεαματικά μέσα σε ένα τόσο ευμετάβλητο και δύσκολο περιβάλλον ανάπτυξης, αλλά και της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει το δίκτυο πωλήσεων και το προσωπικό της εταιρίας να ανταποκρίνεται καθημερινά με ακόμη περισσότερη επιμονή στην ποιότητα και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. 

Ζήτησε δε από όλους όσοι απαρτίζουν την οικογένεια της ERGO να μη χαλαρώσουν την προσπάθεια αυτή, αλλά, αντίθετα, να επιδείξουν μεγαλύτερο ζήλο και πίστη στις αρχές και το όραμα της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Θεόδωρος Κοκκάλας ξεκίνησε την δική του ομιλία σχολιάζοντας την ελληνική πραγματικότητα, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι παρότι αυτές οι δυσκολίες δεν είναι επιθυμητές από κανέναν, κάνουν την ERGO να ξεχωρίζει, αναδεικνύοντας τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εταιρίας που είναι η επιτυχής πορεία στον χρόνο, η σταθερότητα, η φερεγγυότητα και οι σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης ακόμη και σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον. 

Οι διαπιστώσεις αυτές αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο με μια αναλυτική παρουσίαση οικονομικών στοιχείων που αφορούσαν τους δείκτες  «υγείας» και ευρωστίας της εταιρείας, την εξέλιξη της κερδοφορίας, την ανάπτυξη της παραγωγής και την πορεία των αποζημιώσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Θ. Κοκκάλας εστίασε την ομιλία του στα πεπραγμένα του 2011, μιας χρονιάς – ορόσημο για την πορεία της εταιρίας, που επέφερε σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στην εικόνα της αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζει  πλέον όλα τα ασφαλιστικά ζητήματα, αφού, όπως είπε, η αλλαγή της επωνυμίας δεν ήταν απλά μια αλλαγή χρωμάτων και συμβόλων αλλά μια Θάνος Μελακοπίδης – Σωτήρης Παπαθανασόπουλοςοργανωμένη προσπάθεια να γεννηθεί κάτι νέο, φρέσκο και ιδιαίτερα φιλόδοξο.

Σ’ ένα ιδιαίτερα επιμελημένο βίντεο παρουσιάστηκαν όλα τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, από την προετοιμασία και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του rebranding, την επίσκεψη στην Αθήνα του Νikolaus von Bomhard, Γενικού Διευθυντή της Munich Re,  την επίσκεψη του Dr.Torsten Oletzky, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO με αφορμή το εξέχον αθλητικό γεγονός του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, έως και τη βράβευση της ERGO Ελλάδος στο ERGO Kick-Off meeting 2011 για τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των πωλήσεων και την άψογη εφαρμογή  του project της αλλαγής επωνυμίας.

Ειδικά για την ελληνική επιτυχία στις απονομές των “ERGO Awards 2011”, o κύριος Θ. Κοκκάλας αφιέρωσε αρκετό χρόνο, σημειώνοντας ότι η επιτυχία αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική  όταν σκεφτεί κανείς ότι ήρθε μέσα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για την κοινωνία και την οικονομία. 

Ένα ακόμη βίντεο, αυτό από τη στιγμή της βράβευσης, προστέθηκε στις παρουσιάσεις της εκδήλωσης, μεταφέροντας το θετικό κλίμα αλλά και την αναγνώριση των προσπαθειών του δικτύου πωλήσεων της ERGO στην Ελλάδα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής εταιρίας . 

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κύρος Κοκκάλας, τόνισε ότι η ERGO επέλεξε στο πέρασμα του χρόνου την αλήθεια και όχι το προσωρινό, το ψεύτικο και το απατηλό, κάνοντας επιλογές και υιοθετώντας στρατηγικές που δικαιώνονται καθημερινά Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου – Δημήτρης Πάσιοςδημιουργώντας μια εταιρία ακόμη πιο ισχυρή, ανταγωνιστική και ελκυστική, κυρίως όμως μια εταιρία που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των μετόχων αλλά κυρίως των συνεργατών και των πελατών της.

«Έχουμε πάψει από καιρό να είμαστε  μια καλή αλλά μικρή εταιρία και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε μια εταιρία που έχει αποφασίσει να πρωταγωνιστεί». Με αυτή τη φράση ο κ. Θ. Κοκκάλας ολοκλήρωσε την ομιλία του παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Εμπορικό

Διευθυντή κ. Στάθη Τσαούση που συντόνισε τις βραβεύσεις των επιτυχημένων Συνεργατών για την περασμένη χρονιά. Στις απονομές των βραβείων των επιτυχημένων του 2011 βραβεύθηκαν συνολικά 22 Συνεργάτες από όλη την Ελλάδα σε 4 κατηγορίες βραβεύσεων.

Η  βραδιά συνεχίστηκε με το επίσημο δείπνο και την παραδοσιακή κοπή της πίτας, μέσα σε ένα χαρούμενο και γεμάτο θετική ενέργεια περιβάλλον.