Το φαρμακείο των διακοπών

Το καλοκαίρι έφτασε και μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη η ώρα για όλους μας να πάμε διακοπές, ποιος όμως από εμάς δεν ονειρεύεται παραλίες, βόλτες, ανεμελιά, ξεγνοιασιά και ξεκούραση; Ποιος δεν προσπαθεί να ξεκλέψει 3 ή 4 ημέρες πριν τις διακοπές του για να επισκεφθεί κάποιον αγαπημένο προορισμό, να ανανεωθεί και να φορτίσει τις μπαταρίες του;

Ξεκινώντας για τις διακοπές μας, όλοι ονειρευόμαστε όμορφα τοπία, χαλάρωση, καλό φαγητό, παρέα με τους φίλους και την οικογένειά μας και σίγουρα όχι πιθανά τσιμπήματα, εγκαύματα, μικροτραυματισμούς και άλλα απρόοπτα, που πάντα μπορούν να διαταράξουν την ανεμελιά των ημερών και να μας ταλαιπωρήσουν.

Ένα φαρμακείο διακοπών είναι μια πολύ καλή και εύκολη λύση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα πιθανά απρόοπτα, χωρίς να χρειαστεί να τρέχουμε σε γιατρούς, κέντρα υγείας και φαρμακεία ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές. Ιδίως στις περιπτώσεις που ο προορισμός είναι μακρινός, σε μέρη που μπορεί να μην υπάρχουν κέντρα υγείας ή φαρμακεία σε κοντινή απόσταση, όπως και στην περίπτωση που υπάρχουν στην παρέα μικρά παιδιά που είναι και πιο ευαίσθητα, ένα σωστά οργανωμένο φαρμακείο διακοπών μπορεί να μας γλυτώσει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.

Ας δούμε, λοιπόν, τι ακριβώς χρειάζεται ένα φαρμακείο διακοπών για να είναι πλήρες και οργανωμένο, ώστε να μη μας λείψει τίποτα την κρίσιμη στιγμή.

Μια μεγάλη και πρώτης ανάγκης κατηγορία φαρμάκων αποτελούν τα αντιπυρετικά, τα αντιφλεγμονώδη και τα παυσίπονα φάρμακα σε όποια μορφή μπορεί να εξυπηρετεί τον καθένα μας (χάπια, αναβράζοντα δισκία, σιρόπια, υπόθετα), ώστε σε κάθε περίπτωση να μας ανακουφίσουν από πόνους και πυρετό. Ένα θερμόμετρο είναι επίσης πολύ χρήσιμο.

Μια άλλη μεγάλη απαραίτητη ομάδα προϊόντων αφορά την περιποίηση πιθανών τραυμάτων ή εγκαυμάτων. Χρειαζόμαστε φυσιολογικό ορό για έκπλυση τραυμάτων (καλύτερα σε μικρές συσκευασίες ή μονοδόσεις, π.χ. αμπούλες), γάζες αποστειρωμένες, γάζες βαζελινούχες, αυτοκόλλητη ταινία, ψαλίδι, οξυζενέ, αντισηπτικό διάλυμα για πληγές, αντιβιοτική αλοιφή, τσιρότα διαφόρων διαστάσεων και ελαστικούς επιδέσμους.

Επίσης, στις διακοπές είναι απαραίτητο να…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*