Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για την COVID: Παράταση για έναν χρόνο

Μέχρι το 2023 θα βρίσκεται στην ζωή μας το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για την COVID. Σε συμφωνία ήρθαν για την παράταση της ισχύος του το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, χθες  αποφασίστηκε η επέκταση του κανονισμού,  μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παράταση θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό τους για να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την ΕΕ και μετά την αρχική ημερομηνία λήξης του κανονισμού, που ήταν στις 30 Ιουνίου 2022.

Αναφερόμενος στην απόφαση ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders,  επεσήμανε ότι περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί. Ο επίτροπός προειδοποίησε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα και το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ υπήρξε βασικό εργαλείο που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις αλλαγές. Δεσμευόμαστε για την επιστροφή στην απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία και χαιρετίζουμε την απόφαση ορισμένων κρατών μελών να άρουν όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης πιστοποιητικού COVID. Η σημερινή συμφωνία θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τα ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια, σε περίπτωση που η αύξηση των λοιμώξεων καταστήσει αναγκαία την προσωρινή επαναφορά των περιορισμών από τα κράτη μέλη».

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*