ΕΑΕΕ: «Ο Ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Εποχή της Ανασφάλειας»

Στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί η φετινή γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η καθιερωμένη ανοικτή εκδήλωση θα έχει ως θέμα της «Το Ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Εποχή της Ανασφάλειας».
 
Η Ένωση έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, να παραστούν στην εκδήλωση προκειμένου να τοποθετηθούν επί των κρίσιμων ζητημάτων της οικονομίας και βέβαια της ασφαλιστικής αγοράς.
 
Ενδιαφέρον έχει ωστόσο το γεγονός ότι ανάλογη πρόσκληση ήδη αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, με βασικότερο αυτό της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, που στο μεταξύ θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με την τρόικα ώστε να μην οδηγηθούμε σε πτώχευση.
 
Επίσης, το ενδιαφέρον όσων παρακολουθήσουν τις εργασίες της εκδήλωσης αναμένεται να συγκεντρώσουν οι αναφορές του κ. Σαμαρά σχετικά με το κατά πόσο οικονομία και κοινωνία θα αντέξουν στα όσα θα προβλέπει το νέο μνημόνιο, αλλά και οι τοποθετήσεις του για τα καυτά θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, όπως το PSΙ+ και οι επιπτώσεις του στον κλάδο, το μέλλον που μπορεί να έχει η ασφαλιστική αγορά σε ένα περιβάλλον ύφεσης, καθώς και τις προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης στο χώρο των συντάξεων.
 
Στο μεταξύ, την πρόσκληση να παραστούν στην ανοικτή εκδήλωση της Ένωσης έχουν αποδεχθεί ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαδάκης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τ.τ.Ε., κ. Χαράλαμπος Βογιατζής, ο οποίος αναμένεται να αναπτύξει τη στρατηγική της Τραπέζης για την εποπτεία του κλάδου.