Σε εφαρμογή το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Ξεκίνησαν από χθες να είναι διαθέσιμα προς χρήση από γονείς και παιδιάτρους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολισμών Παιδιών και Εφήβων.

Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.

Οι δύο υπηρεσίες υλοποιήθηκαν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ΚΥΑ υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς και δημοσιεύτηκε στις αρχές Απριλίου και η λειτουργία των υπηρεσιών παρουσιάστηκε πριν από έναν μήνα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και το Θάνο Πλεύρη. Ήδη από τις 11 Απριλίου, οι παιδίατροι είχαν ξεκινήσει την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των παιδιών στο ψηφιακό βιβλιάριό τους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*