Cover Insurance Agents ΑΕ: Με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη

Η εταιρεία αναπτύσσεται και επεκτείνεται με επίκεντρο την επικοινωνία και την αμεσότητα

Με μότο “Cooperation, Opportunity, Victory, Ethos, Response” (σ.σ. C-Ο-V-E-R), η Cover Insurance Agents ΑΕ, εδώ και περισσότερα από 40 έτη, παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνεργαζόμενη με τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά brands της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Θα έλεγε κάποιος ότι το ίδιο το όνομά της, που σημαίνει «κάλυψη», είναι η ουσία των αρχικών στις λέξεις που αποκαλύπτουν και το όραμα: «Συνεργασία», «Ευκαιρία», «Νίκη», «Ήθος» και «Ανταπόκριση».

 Η φιλοσοφία της εταιρείας έχει ως βάση το “family business” και διατηρεί την οικογενειακή ατμόσφαιρα σε όλη τη δομή και τη λειτουργία της, που τη χαρακτηρίζει από τη γέννησή της. Ενισχυμένη με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής ενώ ταυτόχρονα στηρίζει το δίκτυό της με επίκεντρο την επικοινωνία και την αμεσότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και τους πελάτες της. 

Η ιστορία

«Όποιος θέλει να πετύχει έναν μακρινό στόχο πρέπει να προχωρά με μικρά βήματα» είπε κάποτε ο Καναδοαμερικανός νομπελίστας συγγραφέας Saul Bellow. Το ρητό αυτό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά στην ιστορία της Cover Insurance, η οποία, με συντονισμένες, καλά σχεδιασμένες κινήσεις και σταθερό βηματισμό, προχώρησε στη νέα εποχή, έχοντας διανύσει 40 και πλέον έτη επιτυχημένης πορείας. 

Εμπνευστής και ιδρυτής της υπήρξε ο Συμεών Κιούκας, ένας άνθρωπος που, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ασφάλισης, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της Cover Insurance στις αρχές του ’80. Εργατικός, υπεύθυνος απέναντι στους πελάτες, φιλόδοξος και πάνω από όλα επαγγελματίας, ο Συμεών Κιούκας κατάφερε με επιμονή και με τη συνδρομή της συζύγου του, Ελένης, διευθύντριας λογιστηρίου, να καταστήσει την Cover Insurance «πρωταγωνίστρια» στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σ. Κιούκας

Ενώ ο ίδιος εκπροσωπεί την πρώτη γενιά ασφαλιστών στην εταιρεία, προ εξαετίας εντάχθηκε στο δυναμικό της ως διάδοχη κατάσταση ο γιος του, Γιάννης Κιούκας, για να δώσει τον δυναμισμό του και τη δική του σύγχρονη οπτική. Ο κ. Γ. Κιούκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Cass Business School με MSc in Insurance & Risk Management και πλέον τελεί χρέη εμπορικού διευθυντή στην Cover Insurance.

 Την τρέχουσα περίοδο, η εταιρεία διανύει μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της. Πιο πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί η μεταβολή της νομικής της μορφής σε ανώνυμη εταιρεία, με μονομελές διοικητικό όργανο, γεγονός που αποτελεί σταθμό και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Cover Insurance, αποτυπώνοντας τη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξή της.

 Πιστή στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του κλάδου της ασφάλισης, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, η Cover Insurance Agents ΑΕ συνεχώς εξελίσσεται με μια σειρά τεχνολογικών εργαλείων, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία και τη συνεχή παρακολούθηση των εργασιών της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γιάννης Κιούκας

Εμπορικός Διευθυντής, Cover Insurance

«Ξεπεράσαμε τα 27 εκατ. ευρώ σε παραγωγή και στοχεύουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη»

Ο κ. Γιάννης Κιούκας, εμπορικός διευθυντής της Cover Insurance, μιλά στο iw για τα μεγέθη της εταιρείας και τις προτεραιότητές της, ενώ παράλληλα παραθέτει τους στόχους της για το μέλλον.

iw? Πώς έκλεισαν τα μεγέθη για την εταιρεία σας το 2021 και ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το 2022;

απ. Η Cover Insurance, το 2021, διέγραψε μια πολύ δυναμική πορεία, με θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Η παραγωγή ξεπέρασε τα 27 εκατ. ευρώ σε όλους τους κλάδους, με μια σύνθεση χαρτοφυλακίου 60% στην ασφάλιση αυτοκινήτου και 40% στις γενικές ασφάλειες και τον κλάδο ζωής. 

Η στόχευσή μας παραμένει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Είμαστε προσηλωμένοι στην αύξηση του ποσοστού στους ειδικούς κλάδους και τον κλάδο ζωής, με οργανική ανάπτυξη. Επενδύουμε σε αυτόν τον τομέα με εξειδικευμένα προγράμματα, στηρίζοντας παράλληλα τους συνεργάτες μας. Στόχος μας είναι η αύξηση παραγωγής κατά 6% και πάνω για τον επόμενο χρόνο.

iw? Ποια είναι τα διαθέσιμα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρει η Cover Insurance;

απ. Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικών και επιχειρηματικών ασφαλίσεων. Μεταξύ άλλων, προσφέρει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, ομαδικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα και καλύπτει «σύνθετους» επαγγελματικούς κινδύνους, γενική και εργοδοτική αστική ευθύνη, επαγγελματικές ευθύνες, παρέχει εξειδικευμένα πακέτα στην ασφάλιση μεταφορών, κατασκευών, και νομική προστασία. 

Στο «μέτωπο» της ασφάλισης ιδιωτών, αποτελεί ασπίδα για κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο και παρέχει ένα ευρύ φάσμα κάλυψης (ασφάλιση ζωής, υγείας, αυτοκινήτου, κατοικίας, κατοικιδίων, οικογενειακή αστική ευθύνη κ.ο.κ.), αξιολογώντας τις ανάγκες των πελατών και με γνώμονα την καλύτερη κάλυψη στο μικρότερο κόστος.

Γ. Κιούκας

iw? Σε τι διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ανάπτυξη δικτύου συνεργατών, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες;

απ. Η Cover Insurance έχει δομήσει τη λειτουργία και τη φιλοσοφία της στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο. Οι συνεργάτες είναι η κινητήριος δύναμή μας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας διακρίνει από τον ανταγωνισμό, δηλαδή οι πολυετείς σχέσεις και συνεργασίες μας, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κινητικότητα, υπάρχει μόνο ανάπτυξη. Εστιάζουμε στη γεωγραφική μας ανάπτυξη στην περιφέρεια, ήτοι σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. 

Ένας ακόμη στόχος είναι να αυξηθούν και οι ενεργοί συνεργάτες μας, πέρα από το μόνιμο προσωπικό άνω των 25 ατόμων. Στοχεύουμε εντός διετίας να αυξήσουμε τους 700 και πλέον εξειδικευμένους συνεργάτες μας και να αγγίξουμε περίπου τους 1.000 συνολικά.

 Βασική μας διαφοροποίηση είναι και οι συνεχείς εκπαιδεύσεις που κάνουμε, σχεδόν κάθε εβδομάδα, με σεμινάρια που αφορούν νέα και εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία διοργανώνονται, είτε από εμάς είτε με τη συνδρομή εταιρειών, σε διαδικτυακή μορφή.

 Δημιουργούμε σημαντικές υπηρεσίες στους διαμεσολαβητές με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Υπηρεσίες που παρέχουν τη βέλτιστη εξυπηρέτηση μέσω portal, όπως το Web Insurer, μέσω του οποίου μπορούν και παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιό τους, έχουν έλεγχο των παραγωγικών στοιχείων, τιμολογούν και εκδίδουν, άμεσα, συμβόλαια σε κλάδους όπως αυτός των οχημάτων, της νομικής προστασίας, των σκαφών κ.λπ. 

Μπορούμε και στέλνουμε μαζικά ενημερώσεις στις ανανεώσεις τους μέσω sms και e-mail. Οι ίδιοι μπορούν και κλείνουν ηλεκτρονικό ραντεβού και μέσω εισπρακτόρων του γραφείου μας. Πρόκειται επίσης για ένα ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα το γεγονός ότι διαθέτουμε δικούς μας εισπράκτορες για ραντεβού. 

Αναμφίβολα, σημαντική είναι και η προμηθειακή μας πολιτική. Προσπαθούμε να παρέχουμε ανταγωνιστικές προμήθειες και να επιβραβεύουμε τους συνεργάτες μας μέσω της εμπορικής μας πολιτικής που εφαρμόζουμε κάθε χρόνο. 

Τέλος, αναγνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά και την επιμονή που επιδεικνύουν οι παραγωγικοί μας συνεργάτες σε μόνιμη βάση, φροντίζουμε να τους παρέχουμε μια ευρεία γκάμα συναρπαστικών ταξιδιών επιβράβευσης. 

iw? Η Cover Insurance Agents ΑΕ συμβαδίζει με τα τεχνολογικά άλματα της εποχής. Ποια εργαλεία έχετε επιστρατεύσει;

απ. Διαθέτουμε τεχνολογικά εργαλεία για το απρόσκοπτο monitoring των εργασιών μας. Πέραν του Web Insurer, που, όπως προαναφέραμε, στηρίζει τους συνεργάτες μας, το Blue Byte αποτελεί το πλέον σύγχρονο και επιβεβαιωμένο λογισμικό παρακολούθησης ασφαλιστικού γραφείου. Η πλήρης συνεργασία του προγράμματος της Blue Byte με το Web Insurer δημιουργεί αμεσότητα ενημέρωσης των συνεργατών σε real time. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα γέφυρας αρχείου παραγωγής μεταξύ προγράμματος της Cover και του συνεργάτη. 

Τέλος, μέσω της e-βιβλιοθήκης, η εταιρεία μας παρέχει μια οργανωμένη βιβλιοθήκη με όλους τους όρους ανά κλάδο και εταιρεία και, αντίστοιχα, όλες τις αιτήσεις προκειμένου να υπάρχει άμεση και αυτόνομη εξυπηρέτηση.

iw? Πιστεύετε ότι τα επόμενα χρόνια θα καταγραφούν κι άλλες συγχωνεύσεις σε διαμεσολαβητικά σχήματα; Σχεδιάζετε κάποια ανάλογη κίνηση;

απ. Στη διεθνή ασφαλιστική αγορά παρατηρούμε συνεχώς να γίνονται συγχωνεύσεις και το ίδιο έχει γίνει και στην Ελλάδα, όπου έχουν συμφωνηθεί επίσης πολλές συγχωνεύσεις τα τελευταία χρόνια. Τα διαμεσολαβητικά σχήματα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα. Με δεδομένα τα αυξημένα κόστη και για να πετύχουν οικονομία κλίμακας, «μικρότεροι» παραγωγικά συνεργάτες θα θελήσουν να ενταχθούν κάτω από μια «ομπρέλα» μεγάλων σχημάτων, για να επιτύχουν καλύτερα παραγωγικά αποτελέσματα και οφέλη. 

Εμείς πάντα εξετάζουμε, μετά από ενδελεχή μελέτη και αυστηρές προϋποθέσεις, κάποιες κινήσεις. Ωστόσο, σαν εταιρεία, έχουμε αποδείξει ότι επενδύουμε στην οργανική ανάπτυξη και στα σταθερά βήματα. Πάντοτε είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, προκειμένου να τους βοηθούμε να εντάξουν στη φαρέτρα τους εργαλεία και να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

*από το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*