ΕΙΑΣ: Αναβάθμιση του ρόλου του πραγματογνώμονα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών σε συνεργασία με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων σχεδίασε και υλοποίησε το 2011 ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Πραγματογνώμονες του Κλάδου Αυτοκινήτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν διάρκειας 40 ωρών και περιελάμβανε μεταξύ άλλων θέματα:
Ασφαλιστικά, Διαχείρισης & Επικοινωνίας, Ανάλυση νομοθεσίας, Λειτουργία του Κλάδου Αυτοκινήτων, Τεχνικά Θέματα και Νέες Τεχνολογίες Αυτοκινήτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, η αποτελεσματική συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες και η αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα πραγματογνώμονα.

Στα 4 τμήματα που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό, 3 τμήματα στην Αθήνα και 1 τμήμα στην Κρήτη παρακολούθησαν και αποφοίτησαν κατόπιν εξετάσεων 97 άτομα στα οποία απενεμήθησαν τα πιστοποιητικά επιτυχίας στις 4 Νοεμβρίου 2011, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, σε ειδική εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και απένειμαν πιστοποιητικά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών & Γενικός Διευθυντής της Ασφ. Εταιρείας ERGO κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ο κος Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης του ΕΙΑΣ και οι κ. κ.: Κωνσταντίνος  Μπερτσιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ & Μέλος του Δ.Σ του ΕΙΑΣ,  Ανδρέας Χουρδάκης, Σύμβουλος Διοίκησης της INTERNATIONAL LIFE & Μέλος Δ.Σ. ΕΙΑΣ, Γιώργος Τζανής, Πρόεδρος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης.

Ο κος Γκιάτης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης του Έλληνα πραγματογνώμονα και δήλωσε ότι η αναβάθμιση του ρόλου του επιτυγχάνεται με τη συνεχή επιμόρφωση και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αγοράς. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους εισηγητές τους προγράμματος για την μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών τους και τους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν θερμά την όλη προσπάθεια