Πανδημία: Ποια μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Μαΐου

Η 1η Μαΐου σηματοδότησε την άρση των μέτρων με την αναστολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης  για την πρόσβαση σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους αλλά και του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού  για την είσοδο στη χώρα. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο παραμένει υποχρεωτική.

Στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επανέρχεται η χωρητικότητα στο 100%. Όπως σε αναστολή βρέθηκε το πιστοποιητικό EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας και πλέον οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται να επιδεικνύουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Πλέον δεν χρειάζεται μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται σε self tests και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, το μέτρο των δυο τεστ εξακολουθεί σε νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Το θέμα της μάσκας θα συζητηθεί εκ νέου  για να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης από τη 1η Ιουνίου. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κριθεί η απαλλαγή από το μέτρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*