Π. Κασκαρέλης: Χρονία ανάπτυξης το 2021, οι σταθερές προτεραιότητες για φέτος

Ένα μίνι απολογισμό για τα αποτελέσματα και την εικόνα που είχε η εταιρεία το 2021 κάνει ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστική, κ. Παύλος Κασκαρέλης, στέλνοντας το μήνυμα για τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της εταιρείας το 2022.

“Το 2021 ήταν μια χρονιά που η πανδημία και οι επιπτώσεις της συνέχισαν να μας απασχολούν έντονα. Ήταν ωστόσο μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη, κατά την οποία τόσο η ελληνική όσο και η παγκόσμια οικονομία άρχισαν να ανακάμπτουν μετά την πολύ μεγάλη ύφεση του 2020.

Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, το 2021 ήταν μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης, επίτευξης των στρατηγικών της στόχων και αύξησης όλων των οικονομικών της μεγεθών. Στο περιβάλλον έντονης κινητικότητας και ανακατατάξεων της ασφαλιστικής αγοράς, η Εταιρεία μας, διατηρώντας τη φιλοσοφία και τις αξίες της, κατάφερε να καταγράψει τα υψηλότερα αποτελέσματα της σχεδόν 50χρονης ιστορίας της.

Με συνολική παραγωγή που ξεπέρασε τα €85 εκ., η Υδρόγειος Ασφαλιστική πέτυχε σημαντική αύξηση του ασφαλισμένου στόλου της, διατηρώντας τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου οχημάτων, σημείωσε αύξηση 4% στους λοιπούς – εκτός οχημάτων κλάδους και έκανε με επιτυχία την είσοδό της στον κλάδο ασφαλίσεων υγείας.

Οι καταβληθείσες αποζημιώσεις προς τους ασφαλισμένους άγγιξαν τα €30 εκ. ενώ τα τεχνικά αποθέματα ξεπέρασαν τα €138 εκ.. Το σύνολο των επενδύσεων και των ενσώματων περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε σε €214,2 εκ. με τον δείκτη Φερεγγυότητας να ισχυροποιείται κατά 8,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2020, ισχυρό πειστήριο της υψηλής φερεγγυότητας της Εταιρείας.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία σημαντική διάκριση για εμάς. Η ανάδειξη σε «Digital Ασφαλιστική Εταιρεία της Χρονιάς» αντανακλά την πολυεπίπεδη επένδυσή μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και θα εντατικοποιηθεί, με στόχο πάντα να παρέχουμε στους συνεργάτες και ασφαλισμένους μας ακόμη πιο έξυπνες, ευέλικτες και άμεσες λύσεις και υπηρεσίες, με βάση τις ανάγκες του σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο συνεχής εμπλουτισμός των ασφαλιστικών μας προγραμμάτων, η έμφαση στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιβράβευση του ανθρώπινου δικτύου μας και φυσικά το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, παραμένουν σταθερές προτεραιότητές μας.

Φιλικά και με ευχές για μία χρονιά με υγεία και ασφάλεια για όλους,

Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος”

*από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*